BLOGGARE

Vi är ett gäng kvinnliga jägare som varit med på jakt från barnsben och som jagat sedan tonåren. Vi jagar så ofta och mycket vi kan, både högvilt och småvilt. Här delger vi vår livsstil och våra jaktliga erfarenheter. Det innefattar bland annat jakthundar, barn, familj, jobbkarriärer, värderingar, boende, övriga intressen och mycket mer. Välkommen att följa oss! Vi finns även på Facebook och Instagram.

 

Mona Eriksson (mona@nordicwhunting.com)

Familj & Yrke
Man och tre söner. Jobbar med miljö och administration på ett grusåkeri med tunga fordon.

Jagar
Mest hare, skogsfågel, räv, rådjur samt pysslar med lite fällfångst. Skulle gärna vilja lära mig mer om grytjakt!

Jakthundar
Finsk stövare och finsk spets.

Började jaga
Min pappa har varit min inledande inspirationskälla då jag från barnsben följde honom på jakt här i Västerbottens inland. Det var då främst älgjakt och främst med gråhundar. När jag var 18 år tog jag jägarexamen och började då med älgjakt men tyckte efter några år att det var ganska tråkigt att sitta på pass. Med hjälp av jagande vänner fick jag testa på lite andra jaktformer. I dagsläget brinner jag allra mest för trädskällarjakt och harjakt men det finns många roliga jaktformer och all jakt med hund är rolig tycker jag!

Övrigt
Föreläser gärna!

 

Madeleine Tjernberg Dahlin (madeleine@nordicwhunting.com)IMG_5496

Familj & Yrke
Man och två barn. Jobbar med ekonomi/administration i ett mark- och anläggningsföretag. Jobbar under vintersäsongen extra som rovdjursinventerare åt Länsstyrelsen Västernorrland.

Jagar
Brinner för älgjakt med löshund! Det blir även lite bäverjakt och fågeljakt när tillfälle ges. Drömmer om att fälla en björn.

Jakthundar
Två gråhundar.

Började jaga
Som barn följde jag med min pappa på älgjakt. De första åren sporadiskt men ju äldre jag blev desto roligare tyckte jag att det var. När jag fyllde 18 år tog jag jägarexamen. Sedan dess har jag inte missat många jaktdagar. De första åren agerade jag för det mesta passkytt men ganska snart kliade det i benen och jag började gå som hundförare. Spänningen, gemenskapen och samarbetet med hundarna är det som gör att jag älskar jakten!

Övrigt
Är jaktprovsdomare för älghundar. Jaktledare i älgjaktlaget.

 

Jessica Bergström (jessica@nordicwhunting.com)Jessica Bergström

Familj & Yrke
Sambo. Jobbar som undersköterska inom äldreomsorgen.

Jagar
Jagar räv, grävling, mård, bäver, rådjur och älg (grytjakt och ovan jord).

Jakthundar
Finnstövare, jämte/gråhund och foxterrier.

Började jaga
Första gången jag följde med ut och jagade så var jag 15 dagar gammal, min mor tog med mig ut på harjakt. Jakten är något som jag är uppvuxen med då båda mina föräldrar brinner för jakten och då framför allt hundjakten. Under min uppväxt har jag fått följa med på ett flertal jakter, mest älgjakt med gråhund/jämthund, rävjakt med stövare och grytjakt men även rådjursjakt med drever/tax.

Övrigt
Tar gärna uppdrag på räv och grävling.

 

Lise Ailin Lorentzen (lise@nordicwhunting.com)Lise

Familj & Yrke
Samboer/forlovet. Studerer sosialt arbeid ved Universitetet i Nordland.

Jagar
For det meste rype, men også hare og storfugl når jeg har mulighet. Blir nok elgjakt også når jeg er ferdig med studiene og tiden strekker til.

Jakthundar
Gordon setter.

Började jaga
Var med på jakt allerede fra barnsben av sammen med min pappa, tok senere jegerprøven som 15 åring og har siden det jaktet selv. Allerede første jaktturen med egen hagle fikk jeg skutt en hare og da var lidenskapen for jakt et faktum. Det er rypejakten jeg har vokst opp med og som jeg brenner for siden jeg har en fuglehund, men en av drømmene hadde vært å få bli med på bjørnejakt med hund.

 

Theres Sålder Antonsson (theres@nordicwhunting.com)Therese

Familj & Yrke
Gift och en bonusson. Jobbar på Älvdalens kommun.

Jagar
Det mesta, men mest och helst älg.

Jakthundar
En ledhund på älg som är en blandsras och en jämthundstik som löshund på älg.

Började jaga
Har sedan barnsben följt min far och bror på älgjakt. Tog jägarexamen som en del i min utbildning som skog- och fjällguide 1996. Skulle aldrig börja jaga själv. Blev tillsammans med en jägare och började följa med honom ut i skogen, sen var det kört.

Övrigt
Jagar älg i två olika jaktlag och är vice jaktledare i bägge lagen. Går med hund och allra helst med ledhunden. Brinner för ledhundsjakten.
Gillar att vara ute i skog och mark med mina hundar och har gärna kameran med mig.

 

Sara Carlsson (sara@nordicwhunting.com)sara

Familj & Yrke
Sambo och sju hundar. Jobbar som vårdbiträde natt på ett fast boende i Färila.

Jagar
Jagar allt, framförallt det hundarna vill! Räv, mård, grävling, björn och lodjur med stövarna, skogsfågel med finnspetsen, gryt med terriern och karelaren ska börja jaga rov i höst är det tänkt.

Jakthundar
Fyra stövare, en finnspets, en karelsk björnhund och en jack russell terrier. Skulle helst haft en till terrier som förliggare, saknas enligt mig 😉

Började jaga
Jag har alltid varit med sedan barnsben. Min pappa har haft mig som följeslagare sedan jag kunde ta mig fram någorlunda i skog själv, främst på älgjakt och harjakt med farfar. Tog jägarexamen när jag fyllde 20 år, men hade följt med under uppsikt sedan länge.

Kommentera

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: