JÄGARPORTRÄTT – Inga-Lill Ericsson

IL 7

Namn: Inga-Lill Ericsson

 

Bor: Lur i Norra Bohuslän

 

Familj: Två vuxna söner med deras familjer.

 

Hundar: Bayersk Viltspårhund på drygt 6 år som heter Dante, tidigare jakthundar var 2 strävhårstaxar.

 

Sysselsättning: Pensionär men jag har jobbat i egna företag sedan 25-årsåldern.

 

Beskriv dig själv med tre ord: rättvis-positiv-tålmodig

 

När och varför började du jaga: 1989 så det är mitt 28:e jaktår. Skyttet har funnits med sen barnsben då pappa var tävlingsskytt i det militära. Säker vapenhantering och vapenvård lärde han oss tidigt. Eftersom djur och natur låg mig varmt om hjärtat tog jag jägarexamen 1989. Innan dess hade det bara varit familj och arbete som gällde. Jag köpte mitt första gevär (6,5×55 med kort pipa) lagom till bockpremiären i augusti. Trodde väl aldrig jag skulle kunna skjuta ett rådjur med dessa vackra ögon men när jag satt på mitt pass var det bara skottet jag tänkte på. Och plötsligt hade jag fällt min första bock samma dag jag hämtat bössan. J

 

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Ja, vad vore livet utan jakt!! Älskar att vara i skogen. Matlagning är också ett stort intresse så råvarorna från skogen älskar jag (kanonkött, bär, svamp). Eftersom jag har spårhund så lägger jag en hel del träningsspår. Samarbetet och kontakten med hunden betyder allt. Har även mentaltestat Dante och det var en väldigt lärorik dag som jag tycker att fler skall göra. Tränar även i vildsvinshägn eftersom vi fått vildsvin på en av jaktmarkerna. En bra jägare för mig är en person som kan ta hand om ALLT från skottet till frysboxen. Hon/han skall vara omdömesgill och ta hänsyn till jaktkamrater, hundar och viltet. Jag tycker även övningsskytte och inskjutning av vapnen betecknar en duktig jägare.

 

Favoritjakt: Jakt med hund oavsett vilt.

 

Bästa jaktminne: Det får nog bli 2015 års bockpremiär. Denna bocken var väldigt stationär och hade redan 2013 gäckat mig. Han kom aldrig närmare än 200 m. Jag satt på samma pass 2014 men långa håll och mörker gjorde så att jag inte fick honom. När jag smög ut 16/8-15 knäckte jag en liten kvist och trodde nog att det var kört. När jag kom fram till tornet vilade han medan en get betade. Han reste sig och gick efter geten några varv men la sig ner igen. Tänkte under tiden jag smög upp i tornet att snart rusar dom iväg i en hetsjakt. När han reste sig nästa gång fick jag bredsida. 06.15 så låg han där och jag hade äntligen lyckats.

 

Vapengarderob:

Sako 85 SynSS .30-06

Brno Kombi 12/7x57R

Classic Lady Hagel 12

Sako Hunter 6,5×55  (säljer den nog aldrig)

 

Tre bästa jaktprylarna: Bra handkikare-skjutkäpp-kniv

 

Drömjakt: Hjortjakt

IL 2   IL 9

IL 10   IL 1

IL 8   IL 11

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT
One comment on “JÄGARPORTRÄTT – Inga-Lill Ericsson
  1. Eva skriver:

    Så fina bilder och en härlig jakthistoria ( även om jag hört den berättas live 🙂 )

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: