JÄGARPORTRÄTT – Elin Rossander Rådström

10610535_10205260967190147_8896956028349287227_n

Namn: Elin Rossander Rådström

Bor: Hamrånge, Gästrikland

Familj: Sambo. Mamma, pappa och en syster.

Hundar:
Vi har totalt 5 jakthundar inom familjen, jag har tre stycken gemensamt med min far.

En släthårig Foxterrier- Ila, min egna första hund.

En Schillerstövare- Hanna
En Drever- Freja
En Ryskstövare- Vifta
Samt sambons Finnstövare- Axa

Sysselsättning: Jag jobbar på Rasta Tönnebro.

Beskriv dig själv med tre ord: Den svåraste frågan men jag anser mig vara en glad, spontan och trevlig person.

När och varför började du jaga: Jag har sedan jag var liten följt med min far på olika jakter som till exempel älgjakt och rådjursjakt. Att få se hundarna jobba i skogen är något jag tycker är väldigt intressant och vill man hålla på med jakthundar så är jägarexamen en fördel då man får mer förstående för jakten och naturen. När min far sedan skulle hålla en kurs i jägarexamen år 2010 så var det självklart att jag skulle delta på den.

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Som jag nämnde ovan så är jakthundar ett väldigt stort intresse för mig. Att få gå ut i skogen och höra ett klingande rådjursdrev eka bland träden eller stövaren som går och väcker på räven. En bra jägare visar hänsyn mot naturen och de vilda djuren.

Favoritjakt: En spännande rävjakt med stövaren som buktar runt, runt och sedan kryper i gryt så att terriern få jobba.

Bästa jaktminne: Det är svårt att bestämma vilket som är det bästa jaktminnet men jag måste nog säga att det är när jag fick skjuta min första älg- en tolvtaggare. Det var min första älgjakt då jag satt ensam på pass. Jag hade på måndagen släppt en kviga som kom på gångstånd över ett hygge där slyn börjat bli alldeles för hög. På fredagen skulle jag sitta på gränsen mot grannlaget men de jagade inte mot oss denna dag. Jakten drog igång och jag tände en brasa i kaminen som fanns i passet. Det gick en timme eller två när min passgranne helt plötsligt ropade i radion att pass 71 skulle göra sig beredd, på dessa få sekunder hann man få en rejäl puls. Jag hörde hur det började knaka i riset och där kom han, en stor och fin tolvtaggare. Jag sköt ett skott mot den men fick ingen reaktion och han stod kvar så jag sköt ett till skott och då gick han iväg. Strax efter kom jaktlagets ena gråhund. Nervös var man, hade jag missat?! Jag ropade på radion att jag skjutit mot en tjur men som hade gått iväg. Strax efter fick jag ett sms från jaktlagets ena hundförare som följde hunden på pejlen; ” Den där ligger, grattis!”. Efter ett tag kom hundföraren och gick fram till hunden, där låg min första älg. Gratulationerna stormade in på telefonen från laget samt grannlagen.

Vapengarderob:
Classic 2000 multichoke light

Sako 222.

Tikka T3 308w.

Tre bästa jaktprylarna:
Bästa jaktkompisen- Hunden!

Pejlen –  faktiskt en bra grej då man har koll på hunden med dagens alla vägar och järnvägar.
Stövlarna – man vill ju alltid vara torr om fötterna, speciellt jag som fryser lätt om fötterna.

Drömjakt:
En spännande björnjakt i augusti med riktiga hundar hade varit något…

13524435_10210092477614888_2351724069521052194_n

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: