VIKTIGT MED VATTEN…

Vatten är viktigt! För alla former av liv på jorden och i många olika processer. Året om. Jag tänker ofta på hur lyxigt vi faktiskt har det med vatten. Näst intill oändligt känns det som. Rent! Vackert! Vilken ynnest! Speciellt i fjällvärlden då det rinner dricksvatten både här och där. Helt naturligt och helt fantastiskt!

IMG_20160715_211111

På en fjälltur helt nyligt var min kompis hund Chivas och en av mina tvillingsöner (Henry) ungefär lika törstiga skulle jag tro…de löste det på olika sätt! 🙂

IMG_20160719_223743

I fjällvatten finns ju dessutom väldigt fina och goda fiskar! De har varit svårflörtade men några har vi lyckats fånga…

IMG_20160716_203716

IMG_20160719_223445

IMG_20160719_223121

”Man tänker bättre vid en å” skrev en av mina favoritförfattare från Island. Jag skulle nog säga att vatten generellt funkar bra som plats för rekreation, eftertanke, dagdrömmar och framtidsplaner. Här är det en bit till vattnet (alldeles hemmavid i Västerbottens inland) men vad är det som blicken alltid fastnar vid? Vatten! Efter träningspass som detta är det också vad man är mest sugen på…det kanske hänger ihop? 😉

IMG_20160711_000140

Här hemma har vi några vilda stamgäster. Bland annat en älgko men en väldigt färsk kalv. De ”hänger” allt som oftast runt en liten tjärn alldeles nästgårds. Både hygget och tjärnen bidrar till deras fortlevnad…

IMG_20160718_002840

Jag önskar att jag hade simtränat hundarna i tidiga år. Ja finnspetsen simmar gärna en bit men absolut inte stövaren. Nu har vi ju inte heller speciellt badvänlig temperatur så stor delar av året tycker jag! Myrar går dock bra! Både för mig och hundarna. Vackra är de också! Och jobbiga…till hösten är de inte alltid lika fina då man kan få gå över dem otaliga gånger under en dag… 😉

IMG_20160719_222721

Numera infaller ”bad” för mig oftast och egentligen endast i kombination med jakt, fiske och bastu…Ja det här kan ju egentligen inte ens kallas för bad men ändå…

IMG_20160714_210749

Vad har ni för gräns i temperatur vad gäller simträning med hundar och vad gäller landträning med hundar under sommaren?

I havet är det oftast inte heller badtemperatur! Tycker jag. Däremot är det ofta bra fisketemperatur! Igår var jag och familjen till Jävrebodarnas Fiskecamp & Bruksmuseum. Jag var lite tveksam till museet men det var en hit för både stora och små. Mycket vapen, fångstredskap, uppstoppade djur och annat spännande. Fisket är ju lite fuskigt men en bra chans för sönerna att ge och ta av lite kämparglöd med en annan sorts fiskar än de är vana vid (regnbågslaxar)…

IMG_20160718_213539

IMG_20160718_213701

Fortsatt trevlig sommar! Ta hand om er! Drick mycket vatten (ja kanske lite annat också)! Och ta hand om de som ska ta er genom mycket vatten nu när jaktsäsongen närmar sig med stormsteg… 🙂 /Mona

IMG_20160710_143253

 

 

 

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: