JÄGARPORTRÄTT – Erica Lindquist

Erica 4

Namn: Erica Lindquist

Bor: Karlevi på Öland.

Familj: Sambo och tre barn, 23, 22 och 4 år gamla.

Hundar: Strävhårige Vorsteh-hanen Texas 8 år.

Sysselsättning: Arbetar som personlig assistent.
Eftersöksjägare åt NVR
Kursledare för jägarskolan på Studiefrämjandet
Ordförande i Mörbylånga jaktvårdskrets och styrelseledamot i Kalmar länsförening i Svenska Jägareförbundet där jag bl.a. är JAQT-ansvarig. Sitter även med som ersättare för jägarintresset i Viltförvaltningsdelegationen.

Beskriv dig själv med tre ord: Engagerad, jaktidiot och social.

När och varför började du jaga: Min farfar, far och farbröder jagade i min barndom och vi fick vara med och skjuta kråkor hemma på gården med luftgevär. Mycket fiske var det framförallt i ungdomen.
Tröttnade som vuxen på stadslivet, flyttade till Öland och började med sportskytte och att jaga på allvar i början av 2000-talet. Bästa beslutet jag tagit i mitt liv!

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: För mig handlar det om hur man vill leva så svaret blir framförallt livsstil! Jag vill förmedla den till kommande generationer och värna vår fina jakttradition i Sverige.
Naturupplevelser, samarbete med hund, kamratskap, kvalitetskött, viltvård…
Listan kan bli väldigt lång!

Favoritjakt: Framförallt småviltsjakten, fågel, räv, rådjur och fällfångst!

Bästa jaktminne: Oj, av alla är det med skräckblandad förtjusning jag minns en utbildningsjakt i Argusahägnet efter vildsvin, runt 2006 nån gång, det var böter på 5000 kr att fälla suggor. Jag fick tre fina grisar (i samma storlek) i pass och valde noggrant ut en galt, penseln syntes tydligt!
Skottet gick och kändes bra, grisen drog iväg utanför synfältet men jag var inte orolig…
Eftersökskillarna kom snabbt dit och vi gick till skottplatsen, mycket blod där så jag var lugn. 50 m längre bort markerade hunden och där låg den! Spenarna upp! Sugga!?! Hur är det möjligt? Hjärtat sjönk ner i kängorna och jag såg pengarna flyga iväg…
Det visade sig att hon var hårt skabbangripen och hårlös på framdelen! Det som såg ut som en pensel var kanten där pälsen började växa bakåt! Hon var ca 80 kg och hade aldrig haft kultingar. Jag behövde tack och lov inte betala några böter och de var nöjda med att bli av med henne! Skottet hade kluvit hjärtat i två delar och det slutade ju med en nöjd skytt iallafall!

Vapengarderob: Blaser R93 i 308, Blaser F3 för banskytte och Winchester 99 för eftersök och kustjakt. Sen har jag ju även tillgång till sambons vapen!

Tre bästa jaktprylarna: En bra pannlampa, vass kniv och lövcamostället!

Drömjakt: I Sverige säl och bäver. Utomlands duvor i Argentina!

Erica 1   Erica 3

Erica 5   Erica 2

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: