JÄGARPORTRÄTT – Maria Ross

Maria - jakt 3   Maria - jakt 1

Namn: Maria Ross
Bor: Ca 2 mil väster om Skellefteå.
Familj: Sambo och två ungar!
Hundar: Jämthunden Rajja och förhoppningsvis snart en valp också.
Sysselsättning: Djurskötare.
Beskriv dig själv med tre ord: Ärlig, positiv och målmedveten.

När och varför började du jaga: Helhjärtat för inte så länge sen! Till och från under tiden barnen var riktigt små. Jakten har väl hängt med mer eller mindre sen barnsben men intresset växer mer och mer. Speciellt kring jakt med hund. Jag gillar adrenalinet som dyker upp samtidigt som viltet. Vapen, lugnet, lägen, skogen, lukten, viltvården m.m. och inte minst kvalitén på köttet som belöning.

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Varför jag började är av samma anledning som jag jagar idag. Mycket kännetecknar en bra jägare men för mig är en bra jägare en som använder förståndet när det kommer till avskjutning, tänker på säkerheten och framtiden istället för en trofé, visar intresse för viltet/viltvård/tillväxt och samtidigt kan ha väldigt roligt.

Favoritjakt: Älgjakt med löshund.

Bästa jaktminne: Det bästa är även det sämsta. Första totalbommen på en tjock kviga. Hade hunnit sitta i 5 min då hon vandrade ut på öppet fält med bredsida mot. Långt avstånd och skymmandet gjorde att jag väntade in henne tills jag var säker på att det var en kviga. Hon började gå rakt mot mig och jag siktade i typ en kvart innan hon stod på lämpligt avstånd. Helt slut i armarna när det blev skarpt läge så hon struttade vidare efter skottet och en väldigt förvånad jag fattade ingenting. Det är positivt, aldrig gör jag om det. Som pappa sa ”Sikta och skjut. Ge fan i att bara sikta.” Jaja. Om några år har jag förhoppningsvis förträngt det.

Vapengarderob: Beretta bock och en Tikka t3 kal 308.

Tre bästa jaktprylarna: Värmeväst, hundkamera och buttolo för vårbock.

Drömjakt: Björnjakt!
Maria - jakt 4   Maria - jakt 2

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: