JÄGARPORTRÄTT – Beatrice Broman

Bea - jakt 1

Namn: Beatrice Broman

 

Bor: Torgås, Dalarna.

 

Familj: Mamma, pappa och två småsyskon.

 

Hundar: Vorsteh-killen Walse, 1 år.

 

Sysselsättning: Elektriker.

 

Beskriv dig själv med 3 ord: Envis, snäll och humoristisk.

 

När och varför började du jaga: För två år sen började jag som jägarinna. Jag slutade med min livs största hobby, fotboll, och då behövde jag en ny hobby och livsstil. Jag har alltid dragits till skogen och mår bra där så då började jag med jakt på allvar och kunde lägga ner mer tid på det än vad jag kunnat innan.

 

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Jag jagar idag för att jag känner mig självständig och det är en riktig utmaning i en miljö där jag trivs. En bra jägare visar och har respekt för alla djur.

 

Favoritjakt: Fågeljakt med stående hund.

 

Bästa jaktminne: Är som sagt väldigt ny och har inte hunnit med så många jaktminnen men ett utav dom bästa minnena var när jag fällde mitt första vilt. En bäver.

Vi gick en bra bit längs en å långt in i skogen. När vi äntligen kom fram till en gammal hydda så var jag lugn och hade inga förhoppningar om att se en bäver då vi varit där förut och kollat utan resultat. 1 timme, 2 timmar gick, det började skymma och vi bestämde oss för att vända på klacken och dra oss tillbaka. Vi gick förbi en annan hydda som ingen bott i på länge. Av en ren slump tittade jag dit och såg en mörk klump. Först tänkte jag att det var en sån där grästuva som ser ut som en kille med hockeyfrilla. Sen slog det mig, grästuvor växer inte på isflak. Där satt han, herr Bävring, och putsade på sina pinnar. Vi hukade oss ner, jag kände hur pulsen steg. Helt plötsligt blev jag världens bästa smygare och tog några graciösa kliv framåt. Jag ställde mig sakta upp, lyfte upp bössan och tog sikte. Tusen tankar och hjärtat försökte slå sig ur bröstkorgen. Jag kramade av skottet och där låg mitt första vilt.

 

Vapengarderob: Carl Gustav 308 och en Husqvarna 2000 12 kal.

 

3 bästa jaktprylar: Garmin, kängor och kniv.

 

Drömjakt: Har ingen speciell drömjakt ännu, vill prova på all jakt och fälla olika vilt.

Bea - jakt 2

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: