I väntan på hösten…

…är det mycket som ska göras. Jobb på jobbet och jobb hemma. Det är alltid något som ska målas och byggas. Så är det att bo på en gård! Vårt senaste projekt är nya hundgårdar, utbrottssäkra sådana hoppas vi. Utedelen är klar så nu fattas ”bara” ingångar till rummen inne i ladugården…

Hundgårdar

Det ska motioneras, både hundar och jägare ska ju vara i topptrim inför hösten! Det kan bli lite tröttsamt för vissa ibland…eller kanske var det pausen vid sjön som var det?!?

DSC_1402

Skogen ska ses över och varför inte kombinera det med skattjakt…

DSC_1302

Som vi har sagt tidigare så är det nu koppeltvång av en anledning och när man bor i skogen räcker det med att titta ut genom fönstret för att bli påmind. Harungar, älgkalvar och en massa annat smått och gott springer omkring i skog och mark och vi jägare är ju väldigt måna om att dessa små ska få växa upp! Hela tiden oroar man sig för mindre gynnsamt väder för de små också. Glädjande har jag även sett bland annat tjäderkycklingar som dessutom redan varit flygkunniga…

Tjäderkyckling

Lite nu och då stöter vi även på annat som inte ska jagas…

Wilda å ren

Skyttet ska också tränas, vapen ska skjutas in och tas omhand. Några som också verkar träna mycket, på att bajsa, är hararna…kolla under skjutstolen…

DSC_1362

Barnen hänger ofta med på skjutbanan. Förutom skytte kan man locka med picknick och att samla tomhylsor…Glöm inte hörselkåpor bara!

 

DSC_1364

Det finns ju även annat att träna skytte på såsom skyttebiografer och simulatorer. Här är en bild från ”Skolavslutningsskoj” för barn och ungdomar i Norsjö då vi var där med skyttesimulatorn från Jägareförbundet. Älg var favoritmålet och förmodligen det som majoriteten kommer att jaga i framtiden…

Simulator älg

Ny utrustning kan också vara idé att prova ut innan hösten är här. Jag har bland annat provat de här fina hölster-ryggsäckarna från Vorn, modellen Deer på 42 liter och Lynx på 12-20 liter. Jag gillar verkligen deras så kallade Quick Rifle Release. Med ett snabbt handtag kommer bössan ut sidledes. Fort och krångelfritt!

 

IMG_20160602_221144

Fiske är också något jag gärna ägnar mig åt. Ja hela familjen! Vädret har inte visat sig från sin bästa sida speciellt mycket men fisket har varit bra…

Fiske Mona

 

DSC_1270

Jag önskar att vi även skulle ha lite godare fiskar här i ”Träsklandet” men det ska vi förhoppningsvis försöka råda bot på under en tripp till fjällstugan. Då ska även det nya tältet med. Tälta är roligt! Varma kläder också!

Jag å Edde tältar

Vad ska ni göra i sommar?

/Mona

Publicerad i Mona Eriksson
4 comments on “I väntan på hösten…
 1. Eva Ohlsson skriver:

  Ungefär samma som ni 🙂
  Fast vi ska försöka få byggt ett garage

 2. Miranda skriver:

  Här är vedbon på plats och fylld för jakt äventyr 🙂 och även bastun! Välkommen mina gudsöner med familj ♥ Saknar Er ♥

 3. Mona Eriksson skriver:

  Då har ni också att göra minsann Eva! Lycka till med byggandet och allt annat! 🙂

 4. Mona Eriksson skriver:

  Så härligt! Vi kommer! Saknar er också! <3 Kram kram! /Mona

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: