JÄGARPORTRÄTT – Mikaela Jonsson

Mikaela J - jakt 5

Namn: Mikaela Jonsson

 

Bor: Lima, Malung Sälens kommun

 

Familj: Mamma, pappa, två storebröder och en lillasyster.

 

Hundar: En Jämthund, en Finnstövare, en Hamiltonstövare och en blandras Hamilton/Plott – alla är hanhundar.

 

Sysselsättning: Har jobbat som konditor bra länge men har just börjat jobba på Ica.

 

Beskriv dig själv med tre ord: Pratglad, jakttokig och klumpig.

 

När och varför började du jaga: Så länge jag kan minnas har jag alltid velat vara med pappa och jaga älg! Han satt endast på pass men jag tyckte det var riktigt spännande och roligt. Senare fick jag börja hänga med pappas kusiner och jaga hare och sedan även gå med älghund och då började jag verkligen brinna för att vara hundförare, skaffade egna hundar och kände bara att det här är det jag ska göra och jag älskar det!

 

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: För att det är det jag älskar mest och att få se hundarna jobba och också se deras glädje i det är helt underbart! En bra jägare är en som visar respekt för viltet och naturen!

 

Favoritjakt: Älskar både harjakt och älgjakt men säger nog älgjakt då det är helt magiskt att smyga på ståndskall när ens egen hund gör ett bra jobb!

 

Bästa jaktminne: Finns så otroligt många så svårt att välja men jag säger nog när jag hade en bra vän med mig till skogs. Vi båda hade rosa nagellack och fnittrade runt i skogen. Castor får upp en älg och det blir gångstånd, han jobbar på bra med älgen i flera timmar med både ståndskall och gångstånd tills jag till slut fick avsluta. Det var hans första älg vid ett års ålder som jag då fick skjuta för honom och det med en god vän vid min sida. Stefan i jaktlaget sa: ”Och här kommer ni fnittriga tjejer med rosa nagellack och skjuter älg som om det vore lätt”! Ha ha, den dagen glömmer jag nog aldrig! 🙂

 

Vapengarderob: Min första bössa som jag fick av pappa; en 30-06 Carl Gustav. En riktig grisbössa som man har tårar i ögonen av efter några smällar på skjutbanan! Och sen min fina Tikka t3 battue lite 308, en bössa som kändes rätt direkt! Sen har jag en Classic lady hagel och en drilling jag fått av farfar, fin bössa men som är omöjlig att skjuta harar med! J

 

Tre bästa jaktprylarna: Pejlen, att kunna ha koll på sin hund kan både vara bra och dåligt men otroligt smidigt. Sen är ju bössan en ”himlans” bra pryl och sen drar vi till med jaktkniven, bra till otrolig mycket och de finns i så många olika fina i olika färger och modeller! J

 

Drömjakt: Då skulle jag nog verkligen vilja åka till Alaska eller Kanada och jaga stora älgar och jättebjörnar, inte bara för jakten utan även de fina landskapen! Och tänk dig själv att få fälla en av deras skoveloxar! 🙂

Mikaela J - jakt 9   Mikaela J - jakt 2   Mikaela J - jakt 8

Mikaela J - jakt 3   Mikaela J - jakt 1   Mikaela J - jakt 4   Mikaela J - jakt 6

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: