Bær børsa di selv

Jeg ser det overalt, jenter som spiller på sex for å komme seg opp og frem i livet. Rosabloggere, på tvskjermen, og tro det eller ei- til og med for å bli kjent som jeger. Jeg ser det spesielt på instagram. Jeg må si at jeg synes det er trist at unge jenter tror at de må nedverdige seg selv for å få positiv respons og følgere.

For hva i all verden har egentlig sex med jakt å gjøre? Når ble det normalt å stille fullt sminket med trutmunn på et bilde med et skutt vilt? Når ble det normalt å stille opp nesten uten en tråd med et dødt dyr? Her må jeg ha sovnet av i timen, for dette er ikke normalt i mine øyne.
Hvorfor i all verden må jenter spille på utseendet for å lykkes som jeger? Det er jo ikke det jakt handler om?

Før dere arresterer meg; Ja jeg sminker meg til daglig, ja jeg har til og med kjoler og høyhælte sko som jeg bruker ved passende anledninger. Jeg bruker ikke cammo-klær på stranden, men bikini som alle andre – om det er varmt nok.

Men på jakt, der passer det ikke å dalle seg nevneverdig til. Er jeg 10 timer på jakt i fjellheimen så funker det bare ikke.
Når jeg svetter, blir skitten og har alle årstidene på en dag piskende i trynet – så ser jeg alt annet enn tiltalende ut om jeg skulle være så tankeløs at jeg hadde masse sparkel i ansiktet. Jeg ville sett ut som et medlem av bandet Kiss og sannsynligvis skremt fanden av flatmark om fanden skulle vært så uheldig å skulle sett meg.
På toppen av det hele så hender det til og med at jeg både får sand eller jord i ansiktet, eller blod fra et skutt vilt, uten at det setter en demper for gleden jeg får av å være på jakt.

En annen ting, jeg lover dere at det er faktisk ikke den slettetang eller hårspray i verden som får håret mitt til å se temt ut etter disse nevnte timene med allslags vær.

Slik skal det være, i mine øyne.
Jeg er likeverdig med de mannlige jegerne, og jeg trenger ikke å dalle meg opp for å være det.
Jeg forventer at både jeg og andre kvinnelige jegere skal få gjøre det vi elsker, uten at vi skal måtte ha med både sminke og lommespeil i jaktsekken.

I fjor kjøpte jeg en film om bjørnejakt, da dette er noe som jeg ønsker å få prøve en gang. 
Jeg satt meg godt til rette i sofaen og var spent på å se skikkelig bjørnejakt.
I stedet ble jeg sittende igjen med en uggen følelse i magen.
Skuffelsen over filmen var i alle fall mildt sagt stor.
Hoveddelen av filmen var for så vidt helt ok, men det var spesielt en sekvens av filmen som jeg reagerte på.

Det jeg fikk se var ei ung jente som spratt bak et kobbel med hunder og to mannlige jegere, hun hadde på seg en stram tights og bar ikke våpenet sitt selv.
Da hundene hadde fått skremt bjørnen opp i ett tre, der den satt uten noen plass å rømme til, fikk ungjenta utlevert våpenet og hjelp til å sikte rett på bjørnen.
Alt hun hadde å gjøre var å trekke i avtrekkeren og vips hadde hun skutt en bjørn.

Hva i all verden slags jakt er det? Jeg ble sittende med en følelse av at denne sekvensen av filmen handlet mer om at det var ei ung og søt jente med, enn selve jakta og jeg undret meg om enkelte mannlige jegere bruker jenter for å fremme seg selv. Jakt var det i alle fall ikke etter min mening.

Jeg er ikke ute etter å rette pekefinger, eller henge ut noen som helst, men jeg har en oppfordring til dere jenter; Vær dere selv, drit i å bry dere om hva mannfolka synes om hvordan dere ser ut (det er faktisk revnende likegyldig og dere ser garantert fantastisk ut uansett!), kos dere på jakt og nyt at vi bor i et land der vi faktisk kan leve ut våre drømmer på lik linje med mannfolka. Og sist men absolutt ikke minst; bær børsa di selv!
😉

image

Hilsen ei som er et par hakk mer smilende når hun får være helt naturlig på fjellet, enn når hun må gå i høyhælte sko 😉

Publicerad i Lise Ailin Lorentzen
10 comments on “Bær børsa di selv
 1. Bra skrevet!! ?? Deler din fortvilelse!

 2. Emma skriver:

  Bra skrivet!

 3. Aina Sjøkvist skriver:

  Vi er nok flere som har lagt merke til det. Bra skrevet. Og Takk for en flott Blogg.

 4. Eystein Ruud skriver:

  Bra skrevet, det med å ”bære børsa selv” bør jo være en oppfordring til alle, også menn. Selve skuddet er jo en liten del av jakten.

 5. Reidun Fredriksen skriver:

  Helt enig! Hilsen usminka og lykkelig jeger?

 6. Jørund skriver:

  Bra påpekt, men jeg oppfatter det som om at det er vi mannfolka som ”krever” en oppstasa jaktkolega. Det mener jeg du tar feil. Dette er noe dere damer selv har sørget for. Har det noe med selvfølelse å gjøre?

 7. June-Mari skriver:

  Tusen takk!!!

 8. June-Mari skriver:

  Men når jeg fikk tenkt meg om.. Kan dere være disse profilerte jegerene som bruker disse kvinnene til å selge bedre av film/bilder.?! Vi kvinnelige jegere burde da ha mer respekt for oss selv enn å gå med på å fremstille oss slik?

 9. Først vil jeg si tusen takk for all responsen og den store overvekten av positive kommentarer på innlegget jeg skrev.
  Det er rimelig skummelt å ta bladet fra munnen og mene noe såpas offentlig som dette.
  Jeg har aldri skrevet noe om hva jeg mener på sosiale media tidligere, så det føles veldig skummelt når jeg først gjør det og det får så massiv oppmerksomhet.
  Innlegget har fått stor oppmerksomhet med over 40 000 treff. Dette viser bare at det er et veldig aktuelt tema som traff en nerve i jegere.

  Jeg må presisere at jeg skjærer overhodet ikke alle over en kam her. Heldigvis er det et stort overtall av kvinner som ikke eksponerer seg på et slikt vis og et stort overtall av menn som verken utnytter seg av det, eller støtter det.
  Bakgrunnen for at jeg skrev innlegget var ikke for å rette en pekefinger, og heller ikke for å henge ut noen. Selv om jeg har skjønt at noen kanskje har følt på dette.
  Innlegget var kun ment som en liten tankevekker.
  Om innlegget gjør at bare en eneste ungjente tenker seg om to ganger før hun eksponerer kroppen sin, så tenker jeg at har innlegget tjent sin misjon.

  Det er en kjensgjerning at sex selger, det er ikke noe nytt. Men det betyr ikke at det er rett.
  Jeg har tatt et bevisst valg om å ikke eksponere meg på denne måten, vel bevisst om at dette kanskje gjør at jeg har færre følgere på instagram eller får færre likes. Men vet du hva? Det er helt ok for meg 😉

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: