JÄGARPORTRÄTT – Amanda Kjell

Amanda å hare

Namn: Amanda Kjell

 

Bor: Tidaholm

 

Familj: Förutom min sambo;  mamma, pappa, två systrar och två bröder.

 

Hundar: En 2,5 år gammal stövare, Schiller/Jura.

 

Sysselsättning: Har precis gått på tjänstledighet från kött- och charkdisken på Ica och provar på att vara lagerarbetare på ett företag som säljer arbetskläder.

 

Beskriv dig själv med tre ord: Glad, envis och förhoppningsvis snäll!

 

När och varför började du jaga: Jag har varit med min pappa på älgjakt ända sen jag var liten. Jakt och fiske har alltid varit naturliga intressen i min familj då jag är uppväxt på landsbygden och skogen är där jag alltid trivts som bäst.  När jag träffade min sambo blev jag dessutom mer insatt i småviltsjakten och att jaga med stövare och jaktintresset rotade sig ännu mer. Men jägarexamen tog jag först 2013 så det är först efter det som jag har hängt med ut med bössa.

 

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Som sagt, jakt har alltid varit naturligt för mig och enligt mig finns det etiskt och smakmässigt sett inget bättre kött än just viltkött. Sen gillar jag kombinationen av allt och att det är så varierande. Jakten kräver ett stort ansvar men är samtidigt både rogivande och vid vissa tillfällen extremt pulshöjande! Ena dagen umgås man med både vänner och familj runt en eld medan hunden jobbar, nästa dag råder total tystnad och hög koncentration. Man får ta del av helt otroliga naturupplevelser och det är hela tiden på djurens villkor. Och att kunna hålla på med olika sorters skytte på fritiden med kompisar när det inte är jaktsäsong är en riktigt bra bonus.

Vad jag anser kännetecknar en bra jägare är en person som visar respekt och ödmjukhet för viltet i alla tänkbara situationer, både i skogen och under hela processen efter avlossat skott.

 

Favoritjakt: Hua vad svårt att välja! Men jakt på hare och räv med stövare är fantastiskt roligt.

 

Bästa jaktminne: Även här svårt att välja! Men min första hare. Fick ”generalpasset”. Min svärfars stövare Turbo driver för fullt och vi förstår att haren troligtvis kommer att komma rakt i knät på mig. Pulsen ökar rejält, jag laddar, slår ihop bössan och gör mig redo. Ser haren på långt håll som kommer springande, jag lyfter sakta bössan.  Det är staket utmed vägen och jag har sen innan räknat hur många stolpar jag måste släppa in den på, men svärfar står bakom mig och viskar nästan ljudlöst ”vänta, vänta…nu!” Vad händer?! Jag tippar nästan framlänges, glömde SÄKRINGEN! Haren stannar givetvis upp men jag finner mig, skjuter fram säkringen och träffar haren. Den missen har jag fått höra om många gånger…

 

Vapengarderob: Ett hagelgevär Classic 2000, kaliber 12. Ett kulvapen SG, kaliber 6,5X55.

 

Tre bästa jaktprylarna: Ett gevär, en bra kniv, och kaffetermosen.

 

Drömjakt: Jag är fortfarande nybörjare på många plan så det är mycket som intresserar mig. Först och främst hoppas jag självklart på ett händelserikt jaktliv med vår egna hund, Blaser. Men om jag ska sväva iväg lite tycker jag att jaga björn här i Sverige verkar intressant och spännande.

Amanda å grävling   Amandas Blaser

Amanda å pappa på jakt   Jaktsamvaro

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: