Vårbocksjakten,

ja tillslut så stämde allt in. Suttit ute flera kvällar i väntan på bocken och visst har man fått se några stycken men det har inte riktigt stämt in. Någon bock som fått vind av en, för långt håll, dåligt kulfång osv. Även min lillasyster har följt med mig på uppsiktsjakt för att lyckas få skjuta sin första Vårbock men icket.

image

image

image

Men tillslut så stämde det in. Sitta där i åkerkanten, se denna vackra herre gå och beta, komma närmre och närmre. Tillslut kommer han in på bra avstånd, full bredsida och jag får fälla denna vackra råbock.

Min lillasyster fick också fälla sin första Vårbock under uppsiktsjakt.

image

Även en bäver eller två har hon fått skjuta under uppsiktsjakt men för en vecka sedan så fixade hon uppskjutningen för jägarexamen och teorin är klar sen innan. Så grattis till Jägarexamen Jenny 🙂

Så direkt efter hon fixat uppskjutningen så blev det ett besök till fritidvildmark i Piteå. För att hitta sig en hagelbössa (kula ska hon få ta över från mig). Tur det finns bra och kunnig personal man kan ta hjälp av, inte lätt att veta vad man ska ha för något eller vad man ska tänka på som blivande jägare, fast det gäller nog även äldre jägare också.

image

image

Även fast vi har långt till fritidvildmark så är det dit vi åker om det är något vi behöver inom jakten. Otrolig bra service, bra priser och deras nybyggda butik är riktigt snygg! Absolut en butik jag rekommenderar er alla att besöka!

image

Publicerad i Jessica Bergström

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: