JÄGARPORTRÄTT – Anki Bergqvist

Anki jakt 1   Anki jakt 3

Namn: Anki Bergqvist

Bor: Skogaholm, Örebro län.

Familj: Mina två barn Amanda och Erik.

Hundar: Jämthund och Finsk stövare (finns även en drever i familjen).

Sysselsättning: Har jobbat mycket med skog och jakt men jagar numera sponsorer i stället för vilt på arbetstid.

Beskriv dig själv med tre ord: Positiv, jakttokig, livsnjutare.

När och varför började du jaga: Född in i jakten…började jaga när jag började gå i princip, pappa och mamma jagade, farfar jagade, uppväxt med hundar, tama rävar och grävlingar och med jakt som en röd tråd genom livet.

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Jakt är livskvalitet, glädje och ett underbart sätt att uppleva naturen på och ger mig så enormt mycket tillbaka. En bra jägare för mig är den som inte bara är ute efter att skjuta och räkna antal nedlagda vilt utan också är intresserad och delaktig i allt runtomkring som viltförvaltning, viltvård, planering av jakter, tornbyggen, passröjning, tillvaratagande av vilt etc.

Favoritjakt: Jakt med drivande och ställande hundar och grytjakt.

Bästa jaktminne: Det var svårt…har ju jättemånga härliga och roliga minnen, är ju uppväxt med väldigt mycket älgjakt…ett speciellt minne är när jag på en älgjakt på 80-talet i Hasselfors hade 23 älgar på mig under loppet av 1 1/2 timme…sköt 6 av dom…sånt lär man aldrig mer få vara med om men eftersom det blir mer fråga om skytte än jakt så svarar jag i stället att de bästa minnena är dom gånger man fått skjuta för sina egna hundar (jämthundar, stövare, taxar), gärna med lite upplevelser bakom och på senare år har jag varit som lyckligast när sonen skjutit sina första vilt.

Vapengarderob: Har 5 vapen; 30-06, 6.5×55, kal. 12, kal. 20 och ett salongsgevär.

Tre bästa jaktprylarna: Själva jaktupplevelsen är det viktiga för mig, inte prylarna…räcker med bössa, hund och kniv så är jag rustad.

Drömjakt: Lever med mina drömjakter nu, varierat med vilt på marken och vargfritt (än så länge) men provade även på björnjakt för första gången i höstas…jättespännande och kul så det skulle jag vilja göra fler gånger…likaså varg- ,lo- och mårdhundsjakt.

Anki jakt 4   Anki jakt 2   Anki jakt 5

 

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: