Bäverjakt…

…är en av favoriterna. I alla fall att smyga längst åar, älvar, bäckar och så vidare. Har svårt att sitta stilla på samma ställa och bara vänta. När jag sitter där så tänker jag bara ”undra hur det ser ut där framme” så till slut börjar jag smyga iväg och kika istället.

I vår så skulle jag ha haft mer tålamod att sitta stilla och bara vänta utanför hyddan för då jag har börjat smyga har jag stött på bävern och så har den plaskat iväg eller så har den suttit väldigt undangömd och precis då jag fått syn på den har det låtit plask! Eller så har bävern fått vind av mig, ja ni vet nog hur det kan vara. I stort sett alla gånger jag varit ute så har jag hört bäverplask och ibland har jag hunnit se den. Men som kompensation har jag även fått sett en massa andra djur såsom utter, räv, rådjur m.m.

Senaste bäverjakten jag var ute på så sa sambon åt mig att fara och sätta mig på ett ställe där han var kvällen innan med min lillasyster och hon fick skjuta sin andra bäver (under uppsiktsjakt). Jag for dit. Kollade vinden och satte mig där jag hade hyfsat bra uppsikt över ån. Nu var det bara att vänta.. När klockan började närma sig halv nio på kvällen så blev jag less. Inte fått syn på någon bäver. Jag hann bara gå några meter så får jag dock syn på en bäver som precis går ner i vattnet och simmar nedströms en bit. Den kliver upp på land, går in under en gran och börjar gnaga på en pinne. Det var alldeles för risigt för att skjuta, jag smyger närmare för att se om jag kan hitta en lucka fri från allt ris som är i vägen. Till slut så bestämmer sig bävern för att ta sig ett dopp i vattnet och simmar mot en liten udde som sticker ut i vatten. Inget ris i vägen. Jag tar stöd, siktar och skjuter. Och där fick jag skjuta första bävern för i år. Kul! 😀

image

image

Bilderna ovan är där bävern dämt upp i år. Ån går längst en åker så en bit av åkern är under vatten.

image

image

image

Publicerad i Jessica Bergström

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: