JÄGARPORTRÄTT – Britta Lindgren

Britta 7

Namn: Britta Lindgren

 

Bor: Frostkåge

 

Familj: Make, tre barn med respektive och sex barnbarn.

 

Hundar: Borderterrierna Ruff 10 år, Utter 2,5 år och Hamiltonstövaren Urax 6 år. Sen har vi också katten Kaktus som jagar på egen hand och håller råttor och möss borta!

 

Sysselsättning: Rehabiliteringsassistent, jobbar på Dagrehab vid Skellefteå lasarett.

 

Beskriv dig själv med tre ord: Kreativ, händig och engagerad.

 

När och varför började du jaga: Jakt har ända sen barnsben varit ett naturligt inslag i livet. Pappa jagade – jakt var lika självklart som annat! Sen träffade jag min man PO som även han jagade men fortfarande var det bara något jag med intresse följde på avstånd. Det kom att dröja ända till 2008 innan jag själv tog jägarexamen. Det var mitt intresse för hundar som fick mig att ta steget. Att följa hundarnas utveckling när dom får ”jobba” på rätt plats. Jakten för mig är fortfarande inte att skjuta även om det också hör till. Nej det som i jakten ger mig mest är när hundarna gör bra jobb. Lyssna till upptag och drev och med spänning följa vad som händer.

 

Varför jagar du idag: I dag är jakten för mig en livsstil, det är i skogen tillsammans med min man PO som jag njuter livet. Flera dagar i veckan under säsong är jakten förstahandsvalet. Jag väljer bort mycket annat för att få uppleva timmarna i skogen med mina hundar.

 

Vad kännetecknar en bra jägare: Att jaga på ett etiskt riktigt sätt, följa lagar och föreskrifter. Att alltid visa hänsyn i skogen mot viltet, hundarna och andra jägare. Att alltid vara försiktig, jag ångrar aldrig ett skott jag håller inne. Att om olyckan är framme alltid lägga ner den tids som krävs för eftersök.

 

Favoritjakt: Det är jakten med mina hundar och då framför allt stövarjakten och rådjursjakten. Att släppa hunden, vänta på upptag och sen lyssna till drevet – Lycka!

 

Bästa jaktminne: Svårt att sortera ut, det är många fina minnen som rullas upp vi den frågan. Första rådjuret som sköts för min första Border eller första haren för Urax. Men i vintras skapades ett härligt jaktminne. Rådjursjakt och vi släppte båda terrierna. Eftersom jag går med hundarna minskar chansen att djuren ska komma till mig, i synnerhet om det dröjer innan upptag. Denna gång kom upptaget ganska snabbt så jag stannade, lyssnade och kollade pejlen. Efter ca 10 min ser jag hur det vände mot mig. Vågar knappt andas då jag skymtar två djur uppe i skogen. Vik ner, vik ner tänker jag och dom kommer. Jag håller inne med skott tills jag har dom på säkert avstånd och får fälla ett djur med ett bra skott. Strax där efter kommer mina härliga bordrar Ruff & Utter och vi får dela glädjen över bytet!

 

Vapengarderob: Hagelgevär Carl Gustav kaliber 20, Kulgevär Anschutz kaliber 22.

 

Tre bästa jaktprylarna: Hundpejlen, hundarnas västar (har sytt dom själv för att få den komfort jag önskar). Sen skulle det ju kunna vara bössan, en viss förutsättning för avslut. (Behöver också en bra kniv).

 

Drömjakt: Upplever den varje gång jag far till skogen med mina hundar!

Britta 3   Britta 2   Britta 6

 

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT
2 comments on “JÄGARPORTRÄTT – Britta Lindgren
  1. Kristina Viksten skriver:

    Så kul att både få se och läsa om också lite äldre kvinnliga jägare! 😀 Det brukar mest vara yngre kvinnor som finns med i olika reportage i tidningar och på nätet.

  2. Mona Eriksson skriver:

    Tack så mycket Kristina! Kul att höra! Vi vill försöka få med inspiratörer i alla åldrar och fler kommer! 😀

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: