GRILLAD RÅDJURSSADEL med PALTMUFFINS…

image

Som ett experiment sågade vi en rådjurssadel i bitar och grillade. Sadeln marinerades ett dygn i följande:

2 dl olja
1 dl balsamvinäger
1,5 dl flytande honung
2 dl chilisås
1 stor finhackad gul lök
4 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl hackade örter
1/2 dl soja
2 tsk salt
Timjan
Svartpeppar

Till gjorde jag paltmuffins, en västerbottnisk landskapsrätt, som passar till mycket! Kanske inte till något väldigt flottigt (då de är ganska flottiga i sig) men det är ju en smaksak! Till 12 paltmuffins behövs:

600 g potatis
1,5 msk kornmjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm malen muskot
2 ägg
2+2 dl Västerbottensost
Smör, salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv potatisen fint. Lägg i en bunke. Blanda kornmjöl och vetemjöl med bakpulver, muskot, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Rör ner äggen i potatisen. Tillsätt mjölblandningen och 2 dl riven ost. Blanda väl. Låt stå 10 minuter.
Smörj en muffinsplåt (för 12 muffins) med smör. Fyll upp smeten nästan ända upp och strö över den resterande ost.
Ställ in i ugnen cirka 20 minuter tills muffinsen är gyllene och lite frasiga. Servera med sallad och en god, kall sås.

Smaklig måltid och trevlig helg! 🙂

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: