Långledig..

Långledig…

Tar och lastar in hundarna, packning och bössorna i bilen och beger mig till mitt paradis. Stugan i skogen.

Hoppas på vackert väder med minusgrader på nätterna och sol och skare på dagarna…. de första tre dagarna regnar det konstant.

_Q3A8256

Men, men, lite dåligt väder har sällan hindrat mig från att göra det jag vill.

Några riktiga långpromenader i regnvädret blev det och en dag tillbringades tillsammans med motorsågen.

Att fixa sin egen vinterved är nåt jag verkligen tycker om att göra. Träningsvärk och motion får man liksom på köpet.

22an åkte också fram en sväng. Bäst att börja träna inför kommande jaktstigar.

Hade tänkt vaka på bäver men det såg ut som att någon hade hunnit före mig. Dammen var riven och inget färskt bävergnag.

 

På fredagen var det äntligen sol men ingen skare, det hade inte varit tillräckligt kallt under natten. Då for vi på utflykt, jag och hundarna. Först till Njupeskär, som är Sveriges högsta vattenfall.

_Q3A8707_Q3A8829

Sen åkte vi upp på Nipfjället och spanade in Städjan och Idre Fjäll. Dalarna har allt bra mycket vackert att bjuda på 🙂

På lördag kom då äntligen dagen jag väntat på. Nästan 10 grader minus på morgonen. Bara att lasta hundarna och mig själv i bilen och åka upp till ett ställe som heter Morbäcksätern. Därifrån tog vi gamla skoterleden upp på Fulufjället.

Vilken dag, vilken underbar dag! Solens sken värmde i ansiktet, skaren knarrade under mina skor och det var faktiskt nästan vindstilla.

_Q3A9368_Q3A9288_Q3A9338_Q3A9132_Q3A9363_Q3A9236 (2)

Jag tror att jag skulle kunna vandra omkring uppe på Fulufjället i veckovis. Det är något med dessa vidder, det karga och ödsliga som lockar mig. Denna plats får mig att må så bra och jag blir fylld av energi av att vara här. I över fyra timmar vandrade vi omkring utan något speciellt mål. Det blev lite spännande på vägen ner för då hade solen tagit bra i sluttningen, men ner kommer man ju alltid, på ett eller annat sätt 🙂

Idag, söndag, har vädret varit kanon. Idag sparade vi på tassar och framförallt fötter och åkte till en tjärn och pimplade istället. Fiskar inte ofta, men dagar som dessa kan jag gärna tillbringa ute på nån tjärn. Jag klarade till och med namnet och middagen var räddad 🙂 En fin röding blev det.

_Q3A9683_Q3A9661_Q3A9609

Det bästa med en sån här ledighet är att kunna tillbringa dygnets alla timmar med hundarna. Det märks på dem så mycket de njuter av att få vara med precis hela tiden.

Detta är mitt sätt att ladda batterierna.

Att få vara på platsen jag älskar med dem jag älskar och ha möjligheten att vistas långa stunder ute i skog och mark.

 

 

 

Publicerad i Theres Sålder Antonsson, Tina Jaktgumman Englund

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: