JÄGARPORTRÄTT – Rebecca Forsberg

Rebecca vinterjakt     Rebecca - hund å räv

Namn: Rebecca Forsberg

Bor: Norra Uppland

Hundar: I hundstallet finns två gråhundar (Tuolpa 10 år och Dahlholmens Lubbu 2 år) som jag har till älg-, björn- och vildsvinsjakt samt en allroundhund av rasen Kleiner Munsterländer (Gråsidingens Wide 6 år) som apporterar fågel och jagar räv och rådjur.

Sysselsättning: Skolhandläggare, engagerad i JAQT Heby, medlem & marknad Heby jaktvårdskrets, vice kassör på OVVO, sekreterare på Lapphällarnas jaktskyttesektion samt jobbar lite med jägareexamen.

Beskriv dig själv med tre ord: Intuitiv, glad och kreativ.

När och varför började du jaga: Jag är uppväxt på en bondgård där jakten var en del av vardagen. Som barn följde jag ofta med farfar i skogen, kollade på fåglar och jagade hare med deras hamiltonstövare. När jag fyllde 10 år fick jag min första egna hund, en karelsk björnhund. Jag började gå själv i skogen med min hund och det var såklart jättespännande när vi senare fick följa med och jaga älg under septemberjakten som vi hade i Tornedalen. Min hund jagade mest ekorrar och råttor men vi älskade att utforska skogen tillsammans.

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Det som kännetecknar en bra jägare för mig är en jägare som visar respekt mot naturen och som inte stör och lämnar spår i onödan. För mig hänger jakt, jord- och skogsbruket ihop. Viltvård är viktigt och det är ett ansvar vi har att vårda året om. Förutom att det är väldigt spännande att smyga ut på bockpremiären i maj så är det även kul att kunna bjuda på varmrökt rådjurslår eller grilla årets första ribbs i vårsolen. Så det finns många anledningar till varför jag jagar idag. Spänningen att gå som hundförare, tillfredställelsen att bedriva viltvård och se livskraftiga viltstammar växa, äta god mat och vara självförsörjande vad gäller viltkött.

Favoritjakt: Älgjakt med ställande hund.

Bästa jaktminne: En liten älgtjur som jag lockade in och lyckades skjuta just innan jakten avslutades för dagen och jag fick visa gubbarna att ”tjejer kan visst locka”.

Vapengarderob: Blaser R93 308 och hagel.

Tre bästa jaktprylarna: Jag försöker ha så lite prylar med mig som möjligt men en bra handkikare kan vara ovärderlig, ett bra slaktset/kniv och såklart pejlutrustningen.

Drömjakt: Min drömjakt är att smyga på vildren på Grönland. Eller få skjuta en riktigt fin caribou i Kanada.

Rebecca å björnspår  Rebecca - hund å grisar  Rebecca - älgjakt

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: