Det är väl som det sägs ”att kunskap är ingen börda att bära”

Nu är våren här, och sommaren är inte långt borta. Många av er som läser ska säkert ha gemensam arbetsdag tillsammans med sitt jaktlag för att göra iordning för höstens jakt, röja, bygga torn, fixa på slakteriet osv.

En sak jag tänkte tipsa om, är att genomgå en HLR (Hjärt och lungräddning) och första hjälpen utbildning.

Jägarkårens höga medelålder är ett välkänt faktum, och om någon skulle drabbas av ett hjärtstopp eller andningsstopp kommer en HLR utbildning vara ovärderlig.

Vanligare är dock att man skär sig eller faller och stukar fötter, lägga tryckförband och linda fötter/knän kan vara bra att ha provat på innan något inträffar.

Fick själv va med om en obehaglig upplevelse i höst då ena gråhund blev sparkad av en ko och fick uppsöka veterinäre för att sys. Men som tur var så gick allt bra.

Att ha ett första hjälpen kit i ryggsäcken, fickan eller i bilen är inte så dumt. Gäller att försöka vara förberedd ifall skadan inträffar både för en själv, sina kamrater och även sina fyrbenta vänner.

Det är väl som det sägs ”att kunskap är ingen börda att bära”.

image

Publicerad i Jessica Bergström

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: