”viloperiod”

Nu är min så kallade viloperiod här, ingen löshundsjakt, fällorna igenslagna.. alla 7 hundarna får sin ”vila” innan kalendern byter blad till augusti.  Vilan består dock av milsvis åkande med inlines för oss, vecka ut vecka in. Fram med cykeln, cykla hit o cykla dit med alla 7, fram med pälsbitar, lägga viltspår, dra den där biten björnhår lite hit o lite dit i skogen, ta fram några bitar till och låta valparna riva o slita. Fram med bössorna, kolla så att allt är som det ska , rengöras, övningsskjuta,  övningsskjuta lite till.. Fram med alla pejlar o halsband, kanske dags att fräscha till dom, se över jaktkläderna, hmm…ovanligt många hål, dags att leta nya trotjänare till byxor, kängorna har nog sett sina bästa dagar, smörjas in, blev inget bättre..kanske måste köpa nya ändå.. utöka jaktmarken? vore ju bra med några ha mer, forsa vvo hade en småviltsplats över så nu blev det  20000 ha till lite väl !

Vila var det ja.. 😉

Dessutom ska det ju valpas, måste ju föryngra hundbeståndet och bevara Bulls gener här hemma. Tik och hane har vi själva så det gick enkelt, paras, och sen den förväntansfulla valpningen som vi väntat på! Som djurägare och nu uppfödare kan jag nog snart titulera mig som barnmorska, dagisfröken, städerska, kurator, vårdare, tvättspecialist, kock, dietist, massör och slarvig snickare.

8 valpar tittade fram för snart 4 veckor sedan, varav en hane blir kvar hos oss, Uno .

DSC_2753

DSC_2737

Det våras för livligare veckor framöver nu när valparna har börjat smita, klättra och bitas, dags att bygga valphagen! men i all jäkt måste jag ändå erkänna att det är nog rätt behagliga ”att göra” jag har framför mig!

Livet som djurägare och jägare skulle nog inte tilltala lika mycket om man inte hade allt pyssel runtom, en livsstil som passar min rastlösa själ som handen i handsken!

Publicerad i Sara Carlsson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: