Ungdomlig potatis med vitlökssmör, klimatsmart grillkött, dragonkräm och tomatsallad…

Ja potatisen i sig behöver inte alls vara ungdomlig egentligen men jag insåg idag då jag blev sugen på just detta att det senast var i ungdomens dagar jag tillagat just detta märkligt nog. För ganska exakt tolv år sedan då jag precis träffat min make och ni vet väl vad man säger om vägen till mannens hjärta?!? Via magen såklart och nog får man något extra pluspoäng om det gått via kikarsiktet också! 😉

image

Till 4 portioner av den ungdomliga potatisen behövs:

10-12 medelstora potatisar. Skala dem och skiva dem tunt. Bred ut dem i en välsmord långpanna. Salta och täck med aluminiumfolie och grädda i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Ta sedan av folien och grädda ytterligare 30 minuter. Ta ut potatisen ur ugnen och späd med lite köttbuljong. Klicka på vitlökssmör gjort av 50 g smör, 2 vitlöksklyftor och 1 msk pressad citron.

Servera till klimatsmart egenskjutet eller hemmaodlat kött. Gärna grillat. Här kommer ett av mina bästa marinadtips (räcker till 1 kg kött):
2 dl olja
4 msk soja
4 msk sweet chilisås
2 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk cayennepeppar
3 tsk timjan

Idag provade jag också att göra en dragonkräm till:
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk färsk dragon el. 1 tsk torkad
1 msk färsk hackad persilja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk chilisås
2 dl crème fraiche
Salt & Svartpeppar
Rör ihop!

Smaklig måltid och fortsatt trevlig påsk! 🙂
/Mona

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: