JÄGARPORTRÄTT – Isabell Källström

Isabell 2

Namn: Isabell Källström.

Bor: I en liten stuga i skogen.

Familj: Mor, far och tre äldre bröder.

Hundar: Ungerska Vizslan Norma och Plotten Bolt.

Sysselsättning: Förskolepedagog.

Beskriv dig själv med tre ord: Envis, icke tålmodig, spontan.

När och varför började du jaga: Tog min jägarexamen maj 2015 så är väldigt ny. Alltid haft skogen som mitt ställe att vara på sedan barnsben men då ingen i min omgivning jagar så blev jakten något jag fick lära mig på egen hand. Hundar har funnits i mitt liv jämt och älskar att träna och arbeta med dem och första gången jag såg en jakthund utföra sitt arbete var jag fast. Det var en fågeljakt och efter det så tog jag över min Ungerska Vizsla och har sedan dess lagt all min tid på att lära mig så mycket som möjligt, uppleva så mycket som går och alltid sträva efter nya erfarenheter och att alltid sträva efter att bli en bättre jägare och få till bättre hundar. Bäverjakten 2015 i väntan på hösten är också något som satt spår i mitt jägarhjärta, den spänningen i kroppen jag fick av att reka innan skymningen, se att bävrarna rört sig mycket och välja ut en perfekt plats att invänta dem på. Tystnaden i väntan, endast vårfåglarna som hördes, sitta och bara ta in skogen och naturen, plötsligt var det mörkt och bara stjärnorna lyste. La mig på ett liggunderlag på rygg, tittade på stjärnorna, skrattade och mådde gott med fint sällskap och kände att det här, det är det här som är livet. Det här vill jag göra resten av mitt liv.

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Jag jagar för att jag känner mig hel när jag får vara ute i skogen, med bössan på ryggen och höra hundskallen eka i skogen. En bra jägare för mig är någon som har god jaktetik, kan läsa av skogen och viltet och en vilja av stål att inte ge upp och alltid triggad att lära sig mera.

Favoritjakt: Rovdjursjakt med hund

Bästa jaktminne: Min första jakthöst, som inleddes av björnjakt. Det var mitt absolut första möte med björn. Stövaren var släppt på spår och det tog inte länge förrän hans skall ekade i skogen. Det var som musik i öronen. Efter ett tag stod det stilla och vi gick in och såg att björnen var träad. Att få se sin första björn på bara någon meter, höra hans andetag och se ångan från hans värme i höstluften är ett oslagbart minne för livet. Att sen få vara med på 4 björnar till under den perioden är något jag alltid kommer vara otroligt tacksam för och ha som livslångt mål att få uppleva igen, med egen hund och själv få skjuta min första egna björn.

Vapengarderob: En 6,5:a och en hagelbössa. Ärvda från min morfar.

Tre bästa jaktprylarna: Är absolut ingen prylfanatiker och har väldigt få prylar. Men vad vore jag utan min Garmin? Sen mitt underställ som jag helst skulle vilja skutta runt i varje dag och så får jag nog säga som nummer tre rävlockspipan, även om den är något jag inte lyckats med än. Har som sagt nästan inga prylar, har mig själv, hundarna, garmin och bössorna när jag är ute. Hittills har det räckt alldeles utomordentligt.

Drömjakt: Har ingen speciell drömjakt på agendan just nu då jag tycker att varenda jaktdag som jag tillbringar tillsammans med hundarna är en dröm varje gång. Men om inte ett riktigt färskt rovdjursspår, grymma hundar och en sån där dag där exakt alla förutsättningar är med mig, är en drömjakt så vet jag inte vad som skulle kunna slå det. Det skulle vara att få chansen att själv fälla en björn för hundarna i så fall, såklart.

Kommentar från Nordic Women Hunting: Isabell känner sig lite ensam i sitt brinnande jaktintresse och efterlyser fler jaktkompisar och jakter i sin närhet (Jämtland och angränsande län). Ta chansen att lära känna en trevlig jägarinna och att hjälpa henne att vidareutvecklas som jägare!

Isabell 1

 

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: