FALSK JÄGARSCHNITZEL FRÅN BURTRÄSKLAND

Originalreceptet till denna maträtt kommer från min kära mamma Lena. Smaker från barndomen i Burträsk som jag vidareutvecklat lite, bland annat med Västerbottensost och ni vet väl var den kommer ifrån? Jo även den är från Burträsk. Ett misstag som blev succé för mången smaklökar!

image

Till fyra portioner av dessa falska jägarschnitzlar behövs:

400 g viltfärs
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
1 ägg
Salt & Svartpeppar
4 skivor rökt skinka, karrè el. annat gott
8 skivor Västerbottensost
Ströbröd

Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk. Låt svälla i minst 10 minuter. Tillsätt sedan färs, ägg, salt och peppar och blanda väl.
Forma färsen till 8 tunna biffar. Lägg ihop dem två och två med skinka och ost mellan.
Vänd biffarna i ströbröd och stek dem på medelstark värme cirka 4-5 minuter på varje sida.

Det finns mycket som passar till men eftersom de är ganska flottiga nöjde jag mig idag med hemmagjord Coleslaw (vitkål, morötter, purjolök, crème fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar) och en klick hemmagjort persiljesmör. Sådant smör är väldigt enkelt att göra. Som bas är det gott med ett extrasaltat och självklart lokalproducerat, riktigt smör! Rör sedan ner persilja och/eller vitlök och eventuellt lite pressad citron. Överblivet kryddsmör brukar jag frysa in i en isbitsform då finns det färdiga smörportioner till en annan middag! 🙂

image

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: