VINNARE!!!

Vi har ju haft en tävling kring temat ”nästa generations jägare” och har fått väääldigt fina bidrag! Stort tack! Alla är ni vinnare som bidrar till fler lyckliga deltagare i jägarlivet! De tre som dessutom vunnit en snygg NWH-mössa är följande:

Mikaela Jonsson – 22-årig tjej som jagat så länge hon kan minnas. Nyligen har hon börjat få flera tjejkompisar som också börjat jaga. Till stor del för att de hängt med Mikaela ut på jakt (älgjakt, harjakt, fågeljakt m.m.). Mikaela har även en lillasyster på 6 år som gärna följer med ut. Till en början lockade Mikaela lillasyster med att hon skulle få höra jämthunden Castor (som lillasyster anser är hennes) skälla på älg. Det blir mycket fika och elda och så brukar Mikaela göra olika spår i snön så att lillasyrran får gissa vad det är för djur. Jättekul tycker hon! Mikaela hoppas att hon snart får fälla ett vilt då de är på gemensamma jaktliga äventyr.
Mikaela tipsar att om man ska ta med någon som kanske aldrig jagat eller inte jagat så mycket så får man göra det till en lite mer rolig grej som att gå med hund, fika, elda och ha himla kul så att fler vill följa med ut. Hon besöker även skjutbanan ofta och brukar ibland ta med sig ett gäng och skjuta t.ex. lerduvor. Det brukar vara en höjdare hälsar hon!
Avslutningsvis en superfin bild på lillasyster på pass!

image

Anders Thörn – Han brukar ha med sin dotter Josefin på jakt och berättar här om en dag då de två stod tillsammans i ett torn på uppsiktsjakt på rådjur:
”Efter sedvanlig procedur med säkerhet och skottvinklar släpps en hund längre bort i såten. Det dröjer inte länge innan drevet är igång och vi väntar på om vi skall få se något. Drevet passerar en skytt som rapporterar att det är en liten bock. Han (Sie) väljer att avstå från att skjuta eftersom bocken har riktning mot oss och hoppas att Josefin skall få skottillfälle. Det är de finaste jaktkamraterna som tänker så. Han hade den på mindre än tjugo meter. Med en välsignelse från Diana kommer bocken i pass som visar sig vara en fyrtaggare. Josefin förvaltar tillfället lugnt och fint. På fotot kan ni se glädjen från Josefin men jag som höll kameran var om möjligt ännu gladare. När bocken går omkull så slår den av ett horn som vi hittar strax intill. På trofén som nu hänger på Josefins vägg är det lösa hornet satt på skölden som ett fint minne att det var så vi hittade bocken. Eftersom Josefin inte backar för något så passade hon bocken som en självklarhet. Det kan tilläggas att hon tidigare har passat, flått och styckat lite olika djur men detta var hennes första egna djur. Den 15 februari klarade hon teorin i jägarexamen.”

image

Fidde Andersson – Han har skickat en väldigt fin bild (se nedan) på sin underbara dotter Kelly på jakt. Kelly blir fyra år i juni och Fidde berättar att hon varit med på jakt- och friluftsupplevelser i stort sett sedan födsel. Både pappa Fidde och mamma Kate jagar och har många hundar vilket innebär många timmar i skogen. Fidde vill uppmuntra alla att dela detta stora intresse med sina barn, då blir jakt- och friluftsminnena även fina familjeminnen.

image

Stort grattis till Mikaela, Anders, Fidde och alla som ni tar med på jaktliga äventyr och upplevelser! Mycket bra jobbat och stort tack för era fina, inspirerande bidrag! 😀
/Nordic Women Hunting

Publicerad i TÄVLING

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: