LODJUR & FJÄLLFISKAR…

Efter överklagan och inhibition blev det med en dryg veckas försening faktiskt lodjursjakt i Västerbotten. Dock på 9 djur istället för 11 som det var tänkt inledningsvis. Licensjakten startade den 9 mars och den dagen fick min vän Magnus skjuta en fin hanne på 20 kilo. Jag och sönerna passade på att undersöka den lite, det är ju inte direkt varje dag man får den möjligheten! 🙂

Sönerna å lodjur

Rejäla tassar har de minsann! Speciellt när en treåring tar i hand/tass…

Harry å lodjurstass

På två dagar var licensjakten fylld och avlyst i Västerbotten. Kanske inget tecken på att det är för lite lodjur direkt…Jag var osäker på att det skulle bli någon jakt över huvud taget detta år så jag och familjen hade planerat in att åka till fjällstugan och så blev det. Vädret var mestadels på vår sida och det var magiskt vackert i vanlig ordning!

Bäno 1

På vissa ställen fick man kämpa för att få fiska! Både för att ta sig ner till isen och igenom den…

Jag fiskar

Det var tjejernas helg vad gällde fisket! Jag vann i antal…det här var min största…

Jag å öring 2

…inget att skryta över direkt men den går ju att äta i alla fall och det är roligt när det nappar! Det tycker även sönerna…

Harry fiskar

Min kompis Petra vann klart tävlingen om helgens största fisk! Och mest dramatiska fiske! Den fina rödingen hakade i iskanten på vägen upp och slapp från kroken men Petra kastade spö och handskar och dök ner med armarna för att hala upp den här fina biten… 🙂

Petra å röding

Stort grattis till igen till Petra, Magnus och alla ni andra som haft en lyckad helg på ett eller annat sätt! Jag känner mig väldigt nöjd och tacksam över helgen och hade gärna stannat där uppe lite längre för mer fiske och mer fjällkaffe! 😀

Kaffe på fjället

I väntan på en till fjälltripp får det duga med ”vanligt” kaffe, en massa jobb och så råder jag er att genast slå på radion och lyssna på min duktiga jägarvän Miranda som är med i ”Ute med P1” klockan 10.35…idag! 🙂

/Mona

Publicerad i Mona Eriksson
2 comments on “LODJUR & FJÄLLFISKAR…
  1. Miranda skriver:

    Min go pajk Henry ??? Han ser ut som ett litet spjuver. Fina dagar Ni har haft. Själv fick jag jobba då solen sken….Hoppas du gillade programmet i P1, själv tyckte jag det var olustigt att höra min egen röst. Ha en fortsatt fin vecka ♡

  2. Mona Eriksson skriver:

    Ja det var riktigt fina dagar! Hoppas på en favorit i repris nu till påsk! 🙂 Hoppas även att du får an massa utetid då! 🙂 Du lät toppenbra i radion men man låter som sagt ofta extremt norrländsk då man hör sig själv… 😉 Puss å kram! <3

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: