Årliga rävjakten

Den årliga rävjakten!

Kl 07 i Lördags morgon samlades alla jaktsugna här i Norrbo, vi har en årlig tradition att göra en större insats för att jaga räv här som jag lyckligtvis har fått tagit del av!

-19 grader och ca 50 alerta deltagare möttes vi av , jag var indelad i ett grytgäng, med våran Terrier Eira. Hon har fungerat riktigt bra på dom rävar som blivit indrivna av våra stövare tidigare under säsongen och vill inte nå gärna ligga kvar och skälla grävling så hon var rätt passande för ändamålet.

 

Första grytet vi gick till verkade lovande, lite färska rävtramp runt grytet, släppte ner terriern men kunde ganska snabbt konstatera att det låg grävling i det, skällde några skall så kom hon upp och hade inget intresse av att gå ner igen, nästa gryt samma sak. Under tiden hade hundförarna som släppt stövarna börjat höra av sig, den första hade gått i gryt så vi begav oss däråt.

Väl framme med nästa gryt, ställde några passkyttar från min grupp ut sig så dom täckte utgångarna och jag släppte ner Eira. Full kontakt direkt men räven ville helt enkelt inte ta till flykt så jag och Jörgen testade att störa lite försiktigt med ett spett, gjorde ett litet hål såpass att spettet skymtades i gången hos räven och den gav sig av direkt, en lycklig postskytt fick då skjuta sin allra första gryträv !

IMG_20160302_153309

 

Medans vi packade ihop och skulle ta oss tillbaka kom nästa samtal om en grytad räv, begav oss däråt och släppte Eira, kontakt direkt, kallade ut henne och räven kom efter några sekunder, känns lite extra bra när räven var skabbangripen.

IMG_20160302_153929

Sista grytet vi hade på agendan var under en obrukad lada, Eira fick vila och en äldre tyskterrier fick chansen, visst låg det en räv där också!  kontakt direkt men den här räven var lurigare, rätt gott om plats under ladugolvet så den lurade runt hunden där ett tag, kom ut framför mig och en till passkytt men valde att runda laduväggen och hoppa in i ladan igen innan den kom ut i skjutriktningen, terriern kom ikapp och den tog till flykt, samma riktning som sist men fortsatte så jag och min passgranne kunde avsluta . Lyckad dag med 3 fällda rävar!

På kvällen blev det mat och dryck för deltagarna, otroligt trevligt initiativ med hela arrangemanget som fler områden kanske borde ta efter, riktigt rolig dag och många trevliga människor!

 

Jag och Eira rundade av kvällen som vi alltid gör, nerbäddade i soffan !

DSC_1983

Publicerad i Sara Carlsson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: