LURIGA MÅRDAR…

I fredags var hela familjen ute längs trapplinan för att kolla till fällorna och ”piffa” upp dem lite. När man väl fångat en mård i en fälla brukar det synas på långt håll då i alla fall svansen brukar hänga ut men inte denna gång…

Mård i fälla

Så himla roligt! Vi blir nästan överdrivet glada över varje mårdfångst! Det är inte så speciellt ofta och dessutom har vi nu räddat måååånga skogsfåglars liv! 🙂

Jag å mård

Barnen blir minst lika glada! Henry, 3 år, frågade direkt om vi skulle äta den till middag och Harry, 3 år, undrade om den fick sova i hans säng… 😀

Dubbel-H å mård

Det blev inget av ovannämnda förslag men något kommer det att bli av den minsann! Jag återkommer om vad! Wilda, vår finnspets, har också jagat mård under helgen. Den kröp under i ett brant stenparti och Wilda gjorde verkligen allt hon kunde för att få ut den…

Wilda jagar mård 1

…men tyvärr var mården inte alls sugen på att komma ut. Den fick vara för denna gång! Frustrerande tyckte alla, kanske speciellt Wilda…

Wilda jagar mård 2

Bara att ta nya tag! Hela helgen har i övrigt bjudit på lagom kallt väder så även Norma har fått motionera en hel del i jaktskogen. Bland annat denna eftermiddag…

Jag å Norma på jaktskidtur

Hon hade gjort ett kortare drev på förmiddagen så hon fick hänga med lös på kombinerad skid- och jakttur på eftermiddagen. Jag är expert på att krångla till skidturerna och denna dag var inget undantag. Det var kuperat, snöigt och tätt och Norma började mer och mer se skeptiskt på mig och jag trodde nästan att hon skulle vända om hemåt då hon skrikande fick upp en hare kanske 80 meter ifrån mig…gåshud! Jag åkte en liten bit till då jag hörde att drevet närmare sig. Jag stod helt stilla omringad av stora, täta, snötyngda träd då Norma och haren buktade helt nära mig, två gånger. Magiskt!

/Mona

Publicerad i Mona Eriksson
2 comments on “LURIGA MÅRDAR…
  1. Miranda skriver:

    Stort grattis till en fin och betydelsefull fångst!
    Pussa mina fina gud söner att de kan (om de vill) få en mård var, av gudmor i födelsedags present ♥ 😉

  2. Mona Eriksson skriver:

    Tack så mycket å detsamma Miranda! 😀 Ha ha ja bättre presenter får man leta efter! 😀 Kram kram! <3

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: