En rävpäls berättar…

För några dagar sedan hittade jag min gamla rävpäls som jag sköt ihop till för 36 år sedan, vid 12 års ålder, då jag aldrig missade ett tillfälle att följa med min pappa ut och vaka räv. Det var gott om räv i Sörmland på 70-talet och otaliga var de gamla ladugårdarna där vi åtlade in Mickel och lugnt kunde sitta bland kornas stilla råmanden och idisslanden och vänta tills månen stod högt över trädtopparna. Jag var tidigt mycket fascinerad av denna jaktform och min far var en van rävjägare i trakten liksom min farfar. En natt sköt de ett tjugotal rävar vid det hönseriet där de hade jakten och hamnade i lokaltidningen. Gissa om man var stolt!
Aldrig sumpade jag ett jakttillfälle och fick man sitta med bössan var lyckan total ( Saar & Sohn side by side 20 kaliber)! Då jag skjutit 4 rävar som vi berett hemma tog rävskabben fart och det fick bli ärmar av mocka istället men vad gjorde väl det? Det var mina första egenhändigt skjutna skinn och vart och ett av dem berättar en alldeles fantastisk historia men det får jag skriva om i mina memoarer en gång… 🙂

/Eddan

Rävpäls

Publicerad i Eddan Karlsson
4 comments on “En rävpäls berättar…
 1. vild mark skriver:

  Snygg.. Jag tycker att det är kul när skinnen kommer till användning..mvh

 2. Miranda skriver:

  Jag jobbar på att få till ett par fina handskar ?

 3. Mona Eriksson skriver:

  Ja det är verkligen helt rätt! Att i alla fall försöka ta reda på så mycket som möjligt av de djur man skjuter! 🙂

 4. Mona Eriksson skriver:

  Det vore inte illa minsann! Lycka till! 😀

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: