JÄGARPORTRÄTT Dubblé – Mor & Dotter Lorentzen

Lise och Ann Kristin

Namn: Ann Kristin Rosvoll Lorentzen.

 

Bor: På Vassbotnfjell i Saltdal kommune, Norge.

 

Familj: Gift med Kristen Lorentzen, en datter, Lise Ailin R. Lorentzen, 29 år.

 

Hundar: Gordon Setter Leonora 5 år og Breton Dorothea 3 år.

 

Sysselsättning: Jobber på Ribo, en habiliteringsinstitusjon for ungdom.

 

Beskriv dig själv med tre ord: Blid, energisk, snill.

 

När och varför började du jaga: Begynte som lita jente å gå bak faren min som var lidenskapelig jeger og fisker. Fikk min første hagle da jeg var 16 år. Jakt har derfor vært en helt naturlig del av livet mitt bestandig. Alltid like spennende å ta med gevær og hunder å begi seg i skogen eller på fjellet. Fantastiske naturopplevelser hver gang!

 

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Som tidligere sagt har jakt og all form for friluftsliv vært en del av livet, kan ikke forestille meg et liv uten jakt! Det som kjennetegner en god jeger er respekt for viltet og at jakten utøves mest mulig humant uten unødige lidelser for viltet.

En bra jaktregel etter min mening er: Det skuddet du velger å la være å avfyre trenger du ikke angre på!

 

Favoritjakt: Hmmmm….. jakter både ryper og elg, vet ikke helt om jeg kan si at jeg har en favoritt. Begge jaktformer har sin sjarm. Rypejakta er fantastisk med tanke på samarbeid med hundene. Elgjakta får nok mer adrenalin rundt i kroppen!! Itillegg er det sosialt trivelig med å være en del av et jaktlag.

 

Bästa jaktminne: Da jeg felte første rypa for min første hund, en Engelsk setter ved navn Sarek. Det føltes som både bursdag og julaften samtidig!

 

Vapengarderob: Ei Classic Light 12/76 hagle,  til småviltjakta. Ei Remington modell 700 kal. 7.62 til elgjakten.

 

Tre bästa jaktprylarna:  Zeiss kikkerten,  jervenduken og GPS-senderen til hundene

 

Drömjakt: En tur til Island for å jakte rype å gås. I tillegg har jeg alltid drømt om å dra til Alaska, både for å jakte å fiske. I mitt neste liv kanskje….

Ann Kristin jakt 1

Ann Kristin Lorentzen

 

Namn: Lise Ailin Rosvoll Lorentzen.

 

Bor: På Fauske i Nord-Norge.

 

Familj: Min mamma Ann- Kristin Rosvoll Lorentzen, Pappa Kristen Lorentzen og Samboer/Forlovede Lasse Skår Hjemaas.

 

Hundar: Gordonsetter på 5 år som heter Kompis, han er en hund som har gitt meg mange utfordringer og mye hodebry, men han er også en fantastisk hund som har gitt meg fine jaktopplevelser. Kompis er over gjennomsnittet aktiv og har en inderlig stor jaktlyst, vi har jobbet mye for å få samarbeidet til å bli bra på jakt. Høsten 2015 kom endelig gjennombruddet jeg har jobbet så hardt for. Han er nå blitt en stødig og god jaktpartner som jakter i godt samarbeid med matmor J  Kompis er en utrolig god, snill og overlykkelig hund, det at han er så overlykkelig og energisk har gitt han kallenavnet ”Kaptein Kaos” siden han er så lykkelig at han som regel velter over ting som står på bord og som regel skaper litt kaos hvor enn han er.

Har også min pappas breton ”Thea” i perioder som jeg trener apport, hverdagslydighet og jakt med.

 

Sysselsättning: Student på Universitetet i Nordland, studerer sosialt arbeid og skal bli sosionom.

 

Beskriv dig själv med tre ord: positiv, lojal, godhjertet.

 

När och varför började du jaga: Ønsket var der fra jeg var ei lita jente, jeg gråt mine modige tårer og trasset om jeg ikke fikk bli med pappa på jakt allerede rundt 6-7 års alderen. Pappa lot meg få være med på en betingelse: Jeg måtte ikke være i veien, jeg måtte gå like fort som pappa og jaktkompisene og  jeg ALDRI fikk klage eller sutre, verken om jeg ble trøtt eller sliten eller om været var dårlig. Jeg husker enda at jeg stirret på baksiden av fjellstøvlene hans og småsprang opp fjellsidene hakk i hæl på pappa for å finne fjellryper, med smilet på plass. Jakten har alltid vært en ekstremt viktig del av livet mitt.

 

Varför jagar du idag och vad kännetecknar en bra jägare: Jeg jakter småvilt, rype,hare og skogsfugl. En god jeger  for meg er en som kjenner terrenget, respekterer viltet og kvotene som er satt og som nyter jaktdagen uansett om det blir felt dyr eller ikke.

 

Favoritjakt: Den beste jakten for meg er tidlig høstjakt, følelsen av å felle den første rypa for hunden på høsten er det lite som slår.

 

Bästa jaktminne: Det er mange gode minner, men et av minnene som utmerker seg er da jeg gikk på min aller første jakt med eget våpen. Gikk sammen med mamma og pappa, og jaktdagen var nesten over i det jeg får øye på en stor hvit hare. Vi gikk på privat jaktterreng som har vært i familien i mange generasjoner, og det siste min morfar sa til meg før han døde var at om han klarte å leve til sommeren så skulle han vise meg hvor den beste plassen for å skyte hare var hen, desverre rakk han aldri å vise meg det. Men i ettertid fikk jeg fortalt at der jeg fikk skutt min første hare var den plassen min morfar ville vise meg. Jeg går mye i disse jaktterrengene og alle jaktdager, uansett værforhold/om det blir fangst eller ikke og dagsform så er alle jaktdager minneverdige på sin egen unike måte. Et annet litt morsomt minne var da jeg knakk tåa dagen før vi skulle på jakt, og jeg måtte bruke krykker for å gå. Min forlovede ville vi skulle avlyse turen siden jeg humpa rundt på krykkene og hadde det vondt, men sta som jeg kan være så gikk jeg litt over 2 mil på jakt med krykker. Det ble en fin jakttur til tross for krykker og en voldsom vind 😉

 

Vapengarderob: En gammel Star Baikal 12/70 sideligger hagle som jeg har arvet fra min pappa og tilpasset selv. En Tikka t3 lite rifle i kaliber .223. Planen er å kjøpe rifle til elgjakt etterhvert.

 

Tre bästa jaktprylarna: Vorn riflesekk (helt genial dagstursekk for hundefører), Garmin hundepeiler og fjellduken er alltid med i tilfelle dårlig vær.

 

Drömjakt: Toppjakt i nordsverige eller bjørnejakt er noe av det jeg drømmer om å få være med på.

Lise 2

Lise Ailin Lorentzen

Publicerad i JÄGARPORTRÄTT, Mona Eriksson
2 comments on “JÄGARPORTRÄTT Dubblé – Mor & Dotter Lorentzen
  1. gunnelfounnel skriver:

    Åh vilket fint reportage! Heja Ann Kristina Och Lise Ailin!

  2. Mona Eriksson skriver:

    Ja de är fina de där brudarna minsann! Inspirerande till tusen! 😀

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: