JAKTPROV & JAKTCHAMPION

Under helgen var ett elitjaktprov inplanerat med vår finska stövare Norma (Bergvattnets Dakka), tre och ett halvt år gammal. Detta prov fick maken gå och jag fick nöja mig med att följa hemifrån nyopererad som jag är. Lite tråkigt men absolut inte mindre spännande för det! Under fredagen snöade det en hel del men det var lugnt på natten. Bra förutsättningar inför första provdagen på lördagsmorgonen. Norma sökte inte riktigt så bra som hon kan göra men hon fick i alla fall upp en hare inom en timme. Haren buktade ganska trångt i ett tätt och kuperat område. Efter 120 minuters drev kopplade Daniel henne och hon släpptes på nytt på ett annat ställe. Nu fick hon inte upp någon mer men ett förstapris var bärgat! 😀 Lite ”glittervila” på det och uppladdning inför söndagens prov…

Norma glittervilar

Natten mot söndagen hade det, mot alla odds, regnat en del. Det var ganska hårt (på snön) och blött i skogen. Det droppade från träden och luktade dåligt. INTE bra förutsättningar. Norma sökte i alla fall bra och fick faktiskt upp en hare ganska snabbt och rejält. Haren buktade vitt och höll sig sedan till mycket vägspring. Slutligen blev det dötappt men tiden räckte till ett andrapris. Tjohooo! Nu kan hon titulera sig jaktchampion! 😀 Vilken otrolig lycka! Obeskrivligt! Hon har verkligen förtjänat det! Ett jaktprov är inte lätt och ska såklart inte vara det men vilken glädje när det går bra och ungefär som man vill! 😀

Norma å hare

Nu har vi siktet inställt på RR-prov vilket är lättare sagt än gjort här där det knappt finns några rådjur! Här borde det i så fall vara fråga om ett ren-ren-prov egentligen… 😉 Tills dess ska vi njuta av denna ”seger” och önskar Er alla en riktigt god jul med förhoppningsvis både mycket jakttid och mycket paket! 🙂

Publicerad i Mona Eriksson
2 comments on “JAKTPROV & JAKTCHAMPION
  1. Lars-Erik.Bergman. skriver:

    Grattis till jaktprovet det är lycka när det går bra på jaktprov har erfarenhet med jaktprov med blandade resultat .
    Det är mycket som ska stämma dom där dagarna.
    God jul o gott nytt skitjakt år // önskar både två o fyrbenta från Rättvik Dalarna .???Lars-Erik.Bergman.

  2. Mona Eriksson skriver:

    Tusen tack Lars-Erik! 🙂 Ja det är väldigt mycket som ska stämma! Som en domare sade till mig en gång så ska man förutom en duktig hund ha mycket, mycket lite otur också… 😉 God Jul och ett riktigt ”skitjaktår” till dig och de dina! /Mona

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: