FAMILJÄR JAKT

I lördags hade jag och min vän Martina en mamma-barn-jaktdag. Det hade snöat ganska mycket kvällen innan och vi hade stora förhoppningar om fin spårsnö. Så blev det tyvärr inte riktigt då det mesta hann smälta bort på morgonsidan men Martina släppte drevern Klinton och det tog inte lång tid innan vi hörde några väckskall…

Martina släpper Klinton

Vi har jagat tillsammans några gånger tidigare och tycker att det här livet är väldigt normalt (för oss och för en hel del andra) men vi fnissade lite när Martina tog denna bild på mig och mina barn…

Jag å sönerna på jakt

 

Kanske inte helt normalt. På många olika sätt. Men vad är egentligen normalt och vem vill vara det? Huvudsaken är väl ändå att man är sig själv och fokuserar på dem och det man gillar bäst!?! 🙂

Klinton fortsatte att jobba på slag, det drog iväg både i avstånd och tid. Martina var ganska säker på att det var en hare. Bra det då rävar inte tenderar att vilja komma i närheten då en hel drös med barn är med! 😉 Vi blev i alla fall hungriga så vi gick hem till mig och gjorde eld i grillkåtan. Uppstekt fläskpannkaka är verkligen underskattat! 🙂

Pannkakslunch i kåtan

Klinton fick slutligen upp haren och drev den ett bra tag men dagen började lida mot sitt slut och det var dags att avbryta. Nya tag en annan dag!

Nu för tiden jagar jag mestadels småvilt men jag började faktiskt min jaktliga bana med älgjakt (som många andra här uppe i norr) och jag är uppvuxen med gråhundar. Det var knappast en slump att min pappa ramlade över just en gråhundsvalp till mig när jag efter mycket tjat som liten äntligen skulle få köpa en hund…För tillfället har mina föräldrar två gråtussar och i söndags var det läge att både mysa och gratulera dem…

Jag, Niko å Astokk

Duktiga bjässen Niko fyllde sju år dagen till ära och lille Astokk fyller sju månader om några dagar. Jag vill också (än en gång) passa på att gratta min lillebror Johnny och hans gråhund Arrak som i lördags fick fälla den sistnämndes första älg efter en dryg timmes ståndskall. Tjohoo! 🙂

Arrak å första älgen

 

Nog längtar jag en del efter älgjakt med hund när jag umgåtts med min familj! Jag ska nog tvinga på någon av dem mitt sällskap snart och sedan vet man ju aldrig vad framtiden har att bjuda på heller… 🙂

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: