Västerbottnisk svinlåda…

Det här receptet är ursprungligen från en jakttidning men har förändrats lite genom åren. Inledningsvis har jag provat göra det med vildsvin men tyvärr växer ju sådana inte på träd här i Västerbottens inland så i afton provade jag att göra det på våra egenuppfödda grisar. Funkar fint det också! 🙂

Västerbottnisk svinlåda

Ingredienser:

1 st svinstek

smör till stekning

salt, svartpeppar och aromat

½ purjolök

1 gul paprika

4 tomater

4 dl créme fraiche

2 msk soja

timjan

1 dl chilisås

1 tsk sambal oelek

1-2 dl Västerbottensost

Skär köttet i tärningar. Bryn dem i smör i stekpanna. Krydda med salt, peppar och aromat. Strimla purjolöken och paprikan och skär tomaterna i skivor. Lägg upp det stekta köttet i en ugnsform. Lägg tomaterna över.

Bryn purjolöken och paprikan lätt i stekpanna och lägg det sedan ovanpå tomaterna och köttet.

Blanda grädde, soja, timjan, sambal oelek och chilisås och slå blandningen över köttet och grönsaksblandningen. Toppa med riven VB-ost. Gratinera i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter.

Servera med ris eller pasta och/eller en god sallad.

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: