TILL SKOGS…MED VÄST!

Vår finska stövare Norma (Bergvattnets Dakka) har som ni kanske läst varit sjukskriven efter att ha varit halt och med svullet ben troligen på grund av pejlen. Att vara sjukskriven och i stillsamhet har dock inte varit Normas grej som bland annat hittat på flera fantasifulla sätt att ta sig ur hundgården. Det är tur att jag har ett hundvänligt jobb så hon har fått hänga med dit några dagar medan vi försökt hitta och laga hennes uppfinningsrikedom!

Jag å Norma

Väldigt många har hört av sig kring liknande pejlrelaterade skador, frågor om detta och tips på bra västar. Tack för det! Jag kan tycka att alla pejltillverkare borde informera om att detta kan uppstå och att de även borde ha tagit fram egna västar till sina pejlar. Hade jag blivit erbjuden en sådan med den informationen hade jag såklart köpt en genast! Win win! Nu var ju läget tyvärr inte så och efter flera tips bestämde jag mig för att testa en väst som Leif på ”Häst & Hundliv” i Kalix rekommenderade för att han själv har finnstövare och för att västen är utformad efter just en sådan. Passar förmodligen många fler hundar också. Jag gillade också att den inte var så himla stor och verkade sitta bra.

Norma med ny väst

Nu är ju västen relativt ny men den sitter bra, rör sig bara lite grann i sidled, syns bra, inga skavsår, skallindikatorn fungerar som den ska och framför allt så blir Norma inte halt! Fantastiskt! 🙂

Norma väst jakt

Det har vi firat med många koppar kaffe i skogen! 🙂

Kaffe å Norma

Förutom kaffe behövs det såklart en hel del fika och mat i skogen! Speciellt när sönerna ska med! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: förbered fikat och maten dagen före för det tar en lite stund… 😉

Jaktmat

Jag undrar dock om tvillingsönerna och deras kompis från grannbyn kommer att bli harjägare…det verkar luta lika mycket mot grytjakt… 😉

Grytjägare

 

Nu kör vi på! Till skogs! Med väst! Mot jaktprov! I denna vackra tid! Jag börjar dock längta efter lite spårsnö vilket inte borde vara alltför långt borta men njuter under tiden av fantastiskt fina soluppgångar…

Soluppgång

…och lika fina solnedgångar med bästa sällskapet!

Wilda i solnedgång

/Mona

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: