Klimatsmartmat

Ja, det är en del av jakt- och skogsintresset det. Ta till vara köttet, plocka bär och svamp, baka det egna brödet… ja, många känner nog igen sig som har jakten och skogen som intresse. Inte att glömma är fisket, som ofta är en del å. Här en bild på Ludde som luktar på en fälld älg i höst.

image

Älgkött, basfödan i vår familj när det gäller kött…

image

image

Och så har vi blåbären…

image

….gött så

image

Och så lunch middag ja allt i ett på skogen… en kööööölbulla som vi säger i Hälsingland där jag växt upp, med lokalt fläsk från Karelius chark i Lima väster dalarna och så va dä mjöl från Kilafors kvarn…

image

Serveras med rårörda lingon från en tur på skogen…

image

image

Och så har vi tunnbrööö som vi säger i Edsbyn o Los där jag växte upp… men nu säger ja tuttull för je bor ju i Rättvik sen många år;)… helt underbart att en måndagkväll knata över till grannfrun och tillsammans baka tuttull under tjatter och skratt… men så glad man blir och såååå gott!! Perfekt till fikat ute på älg passet under älgjakten👍👍

image

image

image

image

image

Skitjakt på er nu när älgjakten drar igång igen!! Och skicka gärna in tips och va ni har att dela med er på temat klimatsmartmat! Bilder, nån beskrivande rad… maila eller droppa en comments👍👍

/Tina

#klimartsmartmat #intresset #för #skogochjord #jakt #hållbarjakt

Publicerad i Tina Jaktgumman Englund Taggar:

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: