UNGDOMSJAKT!

I fredags var stormen Roar på besök, några strömavbrott blev det och några träd fick sätta livet till men det blev inte så farligt och som tur var gav Roar vika för riktigt fint väder resten av helgen. Under helgen hade vi på Jägareförbundet Norsjö i samarbete med Fritidsgården Uniqum arrangerat en jakthelg för ungdomar (från årskus 6 och uppåt) med förhoppning att inspirera till jaktlivet och en chans för dem att prova på lite olika jaktformer. 13 tappra ungdomar var på plats utanför Raggsjö klockan 07.00 på lördagmorgon då harjakt, rådjursjakt, rävjakt, fågeljakt och klappjakt stod på schemat. Jag hade med mig Norma för att bidra till det förstnämnda…

Ryggsäck å Norma 2

Många djur var igång under dagarna och många viltobservationer gjordes men tyvärr inget bra skottillfälle, lite synd såklart men det kan ju vara bra att visa på hur svårt det faktiskt är med jakt! Det är ju dessutom alltid kul att se vilt ändå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Charlotte Zackrisson

En stor eloge till alla fina hundar och hundförare som ställde upp på vårt påhitt! Här är hundföraren Inga-lena Nordström och Ester…

Foto: Charlotte Zackrisson

Foto: Charlotte Zackrisson

Stort tack även till Holmen och privata markägare som upplät sina jaktmarker till oss! I den fina jaktkojan mitt på marken intogs gemensam lunch och middag och det var även där ungdomarna övernattade tillsammans med ledare från fritidsgården.

Jaktkoja

Här är alla på väg ut på klappjakt under lördagseftermiddagen…

Klappjakt

En del vilt av den olovliga sorten syntes också till…

Foto: Charlotte Zackrisson

Foto: Charlotte Zackrisson

En väldigt rolig och lyckad helg! Jag tror och hoppas att deltagande ungdomar också tycker det! Alla såg då glada ut, både två- och fyrbenta! 🙂

Foto: Charlotte Zackrisson

Foto: Charlotte Zackrisson

Vi får utvärdera helgen och se om det kanske kan bli en favorit i repris! Stort tack till alla inblandade och en avslutande extra applåd till Jesper Stenmark som hade koll på allt och alla!

/Mona

 

 

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: