TRÄDSKÄLLARJAKT

Jakt med skällande fågelhund är en av mina absoluta favoritjaktformer! Det är verkligen samarbete med hunden, så ljudlöst som möjligt, och en massa spänning med ståndskall, ansmygningar, krälningar och ja det är en riktigt utmaning med trädskällarjakt! När hunden väl fått upp en fågel gäller det att helst direkt komma rätt mot trädet i fråga och att få syn på fågeln innan den får syn på dig…mycket lättare sagt än gjort! Många, många fler fåglar har jag smugit bort än jag skjutit men det är alltid lika spännande! Se till att få hänga med någon med trädskällare för att prova denna fantastiska jaktform om ni inte redan gjort det!

Wilda på jakt

Stora delar av helgen har varit vigd åt jakt med vår finska spets Wilda som nu är inne på sitt åttonde år. Det har varit lite väl varmt men fredagen började i alla fall helt perfekt då Wilda hittade en tjäderkull och jag fick fälla jaktårets första tjäder. Lycka! Lycka har det även varit att få en massa kvalitetstid i skog och mark med maken vilket inte hör till vanligheterna då man har barn och då man mestadels får jaga i skift. Barnen har i sin tur haft kvalitetstid med farmor och farfar…

Jaktlycka 1

Tjäderhönan var helt klart en ungfågel, det kan man bland annat se på vingen där tredje vingpennan är kortare än de andra…

Ung tjäderhöna

Wilda hittade även några ensamfåglar under dagen men inget mer blev skjutet. Vi såg också skymten av en enorm tjädertupp…magiskt…han ska få fler ”matcher” minsann! Under lördagen blåste det ganska mycket och vi hittade egentligen ingenting intressant i fågelväg. Söndagen däremot vände lyckan åter! Då hade vi även med äldste sonen Edward, fem år, som verkligen ville följa med på fågeljakt med förhoppningen att vi skulle skjuta en tjädertupp…Det är som sagt lättare sagt än gjort men här har vi påbörjat en ansmygning på ett rungande ståndskall…

Ansmygning

 

Edward har blivit väldigt duktig på att viska, smyga och hålla sig nära bakom men det gäller att inte göra så långa jaktdagar. Man vill för allt i världen inte göra jakt till något tråkigt! Och den här dagen blev då allt annat än tråkig…

Jaktlycka 2

Wilda hittade en tjäderkull och en ensam tjäderhöna denna dagen och medan jag smög på den sistnämnda satt min man Daniel och Edward kvar och väntade. Viskande frågade Edward när han skulle få skjuta sin första fågel. Ja när du är lite äldre och har skjuttränat mycket svarade min man, då blir det så att jag och/eller mamma sitter här och väntar medan du smyger på ett ståndskall. Jaa, sa Edward med tindrande ögon, då börjar mitt jägarliv! Ni som läser detta och har lyssnat på Roger Bäcks senaste skiva kanske förstår var han fått dessa fina ord ifrån…har ni inte lyssnat på den tycker jag att ni genast ska införskaffa den! Själv gillar jag också skivan väldigt mycket men jag tycker också att Edwards jägarliv faktiskt redan har börjat…

Jag och Edde på jakt

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: