Nya kunskaper och erfarenheter

För två år sedan fick jag möjlighet att starta min fars Jämthund på prov. Något som då var nytt för mig och då menar jag att gå prov. För jag är inte så insatt i prov vare sig de gäller älghundar, stövare eller fågelhundar osv. Har själv varit med och jagat in Sacko som han heter men inte lyckats skjuta någon älg för han. Iallafall första provet jag gick. Gud så nervös jag var men samtidigt så förväntansfull över hur det skulle gå. I dag är jag glad över att jag fick möjligheten att gå prov  med pappas Jämthund, jag fick nya kunskaper och erfarenheter. I år ska jag vara med och jaga älg, gå som hundförare och då kommer jag att gå med Sacko bland annat. Kommer bli en riktig rolig höst.

Delar med mig av provberättelsen (första provet):
Hunden söker i turer om 5-10 min i bra tempo, går att kalla in under sök. Skallar 80-90 skall per min med utmärkt hörbarhet. 0725 koppling och traktbyte. 0735 nytt släpp. 0755 upptag 500 m från oss, sken. 0810 fast stånd 1,4 km. 0837 gångstånd, 0842 sken. 0850 bryter hunden vid ett vattendrag efter ett förföljande på 1 km. 0900 kommer hunden åter. Koppling och traktbyte. 0945 nytt släpp. 1012 upptag 500 m bort, enstaka skall, 1015 fast efter 700 m. 1155 skottillfälle på ko med kalv, lätt stöt. 1157 fast stånd efter 300 m. 1240 skottillfälle, misslyckad inkallning, stöt. 1243 fast efter 400 m. 1258 får älgarna vind av oss, sken. 1305 fast efter 800 m. 1333 går älgarna över väg och stannar 20 m på andra sidan. Hunden besöker oss går sedan tillbaka och skäller provtiden ut. Vid provslut kallas hunden in.

image

Första hunden som jag meriterat till champion =)
Och nu är han dubbelchampion då pappa har varit flitig och gått på utställningar. Roligt när man i familjen kan hjälpas åt.

image

En bild från första året jag fick gå som hundförare själv, 17 år gammal, fick licensen ett år tidigare genom min gymnasieutbildning Jakt&Natur.

Publicerad i Jessica Bergström

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: