Vidareförädlade jaktminnen

Jag tycker att det känns bra att ta tillvara på så mycket som möjligt av viltet man skjuter! Självklart äter man det som ätas kan men det finns ju mycket annat att vidareförädla också. Endast fantasin sätter gränser…

Rådjurshornskok

Horntroféer kan med ganska enkla medel fixas till hemmavid och i fjol fick vi lite nya och väldigt bra tips av ”Born to hunt – Alexandra Hellström”. Flå skallen och lägg den sedan i vatten och diskmedel för att lösa upp fett och blod. Koka den sedan i 2 dl tvättmedel för mer blekande effekt. Håll uppsikt på koket och fyll på vatten med jämna mellanrum. Här hemma använder vi trycklyft och kniv för att få bort köttrester och dylikt men man kan även använda högtryckstvätt. Vi (jag och maken) brukar oftast spara råbockarna med övre tandraden kvar och avslutningsvis bleka dem lite mer med väteperoxid. Från förra jaktåret sparade jag även huvudet från min sista räv och vi provade att tillämpa samma tillvägagångssätt med den…

Rävskalle

Vackra, bevarade jaktminnen och på sätt och vis även heder till viltet i fråga!

Jag fick för länge sedan ett renhuvud av en god vän som legat ute länge och väl och som ett litet projekt testade vi fixa till det också. Blev otroligt vitt och vackert! Hornen var även de lite missfärgade så de fick några varv med bets, något som tvillingsönerna gärna hjälpte till med…

Dubbel-H å renhorn

Mitt senaste projekt är några hartassar och tjäderfötter som jag sparat och torkat. Någon slags upphängning ska det bli, vad har jag inte riktigt klurat ut ännu. Hartassar har ju länge ansetts vara en lyckobringare i vissa kulturer. Tjäderfötterna vet jag inte riktigt, kanske ger de tur i fågeljaktskogen? 😉  Om inte annat kan det vara roligt för barn och vuxna att titta närmare på, speciellt de som inte får se dylika ute på jakt eller i naturen…

Tassar

 

Mer om skinn, päls och annat får vi ta en annan dag men jag råder er att vidareförädla era jaktminnen, om inte själva så anlita en konservator! Lycka till med att både skapa jaktliga minnen och att bevara dem!

/Mona

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: