Bockjakt i Siljansbygden Dalarna

Nu har det gått några dygn sedan årets spännande bockjakt premiär.

image

Oavsett vad alla jägare lägger tid på för jakt sätt så är det här med bockjakt och älgjakt som verkar vara jakt former merparten av jägarkåren utövar och på så sätt finner som gemensam nämnare.

image

Vad är då det speciella med bockjakten, vad är det som gör den speciell för dig?

image

För mig är det att få komma ut i jaktskogen på jakt i kombination med att få en stund för sig själv och se när morgonen gryr eller skymningen övergår i nattens mörker. Att stå där och lyssna, känna känslan att här är rätt ställe, här kommer bocken jag spanat in under sommarens viltrunda och skogsvistelse eller att man av gammal rutin känner marken så pass att man har koll var de går. Att sedan få fälla en bock och ta till vara köttet, då går ju det in i intresset för bra mat från bygden. Allt i ett!☺ Tid för reflektion och riktig mat helt enkelt👍 Det blir ungefär 2-5 tillfällen per bockjakt. Hur många tillfällen för dig?

Hittills i år ingen fälld av mig men jag gläds däremot åt sambo och vänner som fällt. Här fin bild på sambons Pers fina premiärbock, dock fälld i Småland!

image

Sen har grannfrun hemmavid, Hanna Sandin, varit ute och lockat in samt fällt en mindre bock men väl så fin👍

image

Hennes dotter följer i fotspåren och tränar redan med lockpipa, börjas i tid!

image

Sedan så har Julia Höglund i Leksand fällt sin första råbock på lock. Julia som är erfaren älgjägare och älgskytt får nog större intresse för bockjakten framgent

image

Fler Leksands jägare har varit ute på bockjakt med lockpipa. Lina Johansson med sambo fick premiärmorgonen fälla varsin bock under gemensam jakt.

image

Önskar alla ett stort grattis! Otroligt roligt! //hälsn Tina Englund

image

Publicerad i Tina Jaktgumman Englund Taggar:

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: