VILTLAX & BLÅBÄRSPAJ

Det kanske kan tyckas lite märkligt att göra lax mer vild än tam då man för ovanlighetens skull äter något annat än just viltkött men det är faktiskt väldigt gott och även snabbt och enkelt att tillaga…

Viltlax

Till fyra portioner behövs följande:

600 g laxfilé (hel eller i portionsbitar)

1 tsk salt (minst)

3 dl vispgrädde

2 msk viltfond

2 msk lingonsylt

1 krm svartpeppar

1 tsk timjan

Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda grädde, viltfond, lingonsylt, peppar och timjan. Häll över laxen. Tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med pressad potatis och/eller kokta grönsaker. Smaklig måltid!

 

Nu när skogarna är fyllda av goda blåbär passar det även utmärkt att göra en efterrättspaj. Jag, sönerna och hundarna tog med en variant tillverkad av den dagens skörd till kvällsfika i skogen…

Blåbärspaj

Till fyra portioner behövs följande:

6 dl blåbär

1 dl mandel

1½ dl havregryn

1 dl råströsocker

1 dl riven vit choklad

100 g kallt smör i kuber

Vispgrädde eller vaniljvisp

Sätt ugnen på 225 grader. Kör mandel, choklad, havregryn, socker och smör i mixern till en smulig massa. Häll blåbär i en smord pajform och fördela smuldegen över. Grädda i ugnen cirka 15 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med vispad vaniljvisp eller lättvispad grädde. Smaklig fika och skitjakt på er!

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: