Att utvecklas som jägare

Midsommar står för dörren. Värmen ser inte ut att infinna sig än på ett tag. Tråkigt för alla sommarlovslediga barn men positivt för hundarna då deras träning kan genomföras utan problem. När man är ute och cyklar, springer eller bara strosar runt hinner man tänka mycket. Jag har funderat en del på hur det är att vara kvinna och jägare. Vad har format mig som jägare? Har jag blivit annorlunda behandlad på grund av att jag är tjej?

Jag har vid ett antal tillfällen mött män som har hånat och nervärderat mig som jägare på grund av att jag är tjej. Dessa tillfällen går, som tur är, att räkna på handens fem fingrar. Jakten är en sysselsättning där kvinnor och män kan delta på lika villkor, variation och mångfald berikar.

Vad har då format mig som jägare? Jag har sedan dag ett fått fullt förtroende och aldrig fått min duglighet ifrågasatt. Ett helt naturligt förhållningssätt i ett lag kan man tycka, men det är inte en självklarhet. Jag har fått utföra alla sysslor utan att någon, som kan bättre, kommit och tagit över. Jag har fått böka med släpvagnar, tornbyggen, älgdragare, urtagningar och allt vad det kan vara. När jag bett om hjälp har den alltid funnits där. Jag tror att det är det bästa sättet att lära sig; att få prova, göra misstag, samla erfarenheter, vara omgiven av trygga och hjälpande händer och tillslut besitter man kunskapen. En tillåtande och öppen attityd är guld värd! Det har haft stor betydelse för mig och min utveckling som jägare. Från att jag med bultande hjärta satt på mitt första pass för 13 år sedan till att nu fått förtroendet att under nästa höst axla rollen som jaktledare. Det blir en ny utmaning som jag tar mig an med spänning och tillförsikt.

IMG_2980    Anders

Där under regnrocken sitter Alf och till höger har vi Anders. Dessa två har lärt mig väldigt mycket vad gäller jakt 🙂  

Jag önskar alla nya jägare den ”inskolning” i jakten som jag har fått!

 

Såhär inför semestertider passar jag på att dela två boktips; Yamal och Storälgen och Yamal och Björnjakten av Sven Simonson. Skrattade så tårarna rann när jag läste dessa böcker. Väldigt underhållande och lättsam läsning 🙂

YamalYamal och björnjakten

Glad midsommar!

Madde

 

Publicerad i Madeleine Tjernberg Dahlin

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: