Vårbockjakt & Små storjägare…

Nu är jakten på vårbockarna över för detta år! Jag har inte haft någon jaktlycka på hemmamarkerna men det har min make som fick fälla en förra veckan! Kul för honom! Och för barnen! 🙂

image

När vårbockjakten är över brukar man kunna säga att det är sommar här i Västerbottens inland men så är det INTE i år! Det har lugnat sig med regnandet men det är fortfarande väldigt kallt (för årstiden) och blåsigt! Har knappt varit utan vantar och myggorna är lätträknade! Trots bristen på sommarvärme har skolorna slutat och många fått sommarlov. I fredags var jag och några andra från Jägareförbundet Norsjö på ett skolavslutningsarrangemang. Med oss hade vi skyttesimulatorn och det var väldigt roligt och inspirerande att träffa och se alla små blivande storjägare (förhoppningsvis)! 🙂

image

På simulatorn fick de välja vad de ville skjuta med och på. Den stora majoriteten ville skjuta kula på djur (inte på tavlor, lerduvor eller annat) och favoriterna var björn, älg och rådjur. Man hörde också många få en aha-upplevelse i hur svårt det faktiskt kan vara. Mycket lärorikt och roligt! 🙂

Själv hade jag verkligen hoppats få gå en skytteinstruktörskurs imorgon men tyvärr har det kört ihop sig en del. Visst är det typiskt att allt ofta verkar ska ske samtidigt!?! 🙁

Något roligt som sker ofta är i alla fall viltobservationer hemma på ”ranchen”. Här kommer några av helgens besökare…

image

image

image

Avslutningsvis en bild på våra nya familjemedlemmar, Bus och Frö, som till hösten kommer att bidra med lite variation till allt viltkött! 🙂

image

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: