Vårkänslor och lortiga tips…

Äntligen blev det vår på riktigt! Lite varmare och nästan all snö borta förutom några små högar i skugglandet! Man kan äntligen motionera sig själv och hundarna i skogen igen även om det fortfarande är ganska blött. Det är även en fin tid för viltspaning då även djuren spritter av vårkänslor! Vi behöver dock inte egentligen åka så långt för viltspaning, det räcker att kolla ut genom fönstren! Många harar och älgar har besökt oss under veckan! En ko och kalv har varit stamgäster varje kväll… 🙂

image

Äntligen är det också tid för äventyr med fyrhjulingarna och för att sjösätta båten… 🙂

image

Det har blivit en hel del fiske under helgen men det har nappat väldigt dåligt! Tre små abborrar fick vi i alla fall till slut. Kanske är det ännu lite väl kallt i vattnet?! Det tycker då jag som premiärdoppade mig i lördags efter en trevlig kväll i den så kallade ”kärringbastun”! 🙂
Vi har varit ute i princip hela helgen och som småbarnsförälder blir det en hel del blöjbyten utomhus…ett tips här är att inte ha med Up&Go-blöjor! Jag föredrar dem egentligen men med dem måste man ta av barnet alla kläder för att kunna byta! Inte så roligt när det är kallt! Se också till att ha med ett ”mobilt” skötbord som inte tar så mycket plats som man kan rulla ut och byta blöja oavsett underlag. Glöm inte heller soppåsar! 🙂

image

Vi har kollat till skogen några vändor, bland annat hur fjolårets skogsplantering tar sig. Kul att se hur de växer! Det tycker barnen också! Viktigt att lära dem värna om skogen tidigt!

image

Andra projekt under helgen har varit att prova ”trädsaft ”…björksav med andra ord! Väldigt nyttigt ska det visst vara! 🙂 Tiden att göra det är nu när björken precis fått sina ”musöron”! Borra ett hål, trä in ett rör eller en slang och häng ett lämpligt uppsamlingskärl under. Glöm inte bort att tacka trädet och att plugga igen hålet med en träplugg! 🙂

image

Idag har vi planterat harlortar! Ja ni läste rätt; harbajs! Planen är att något nu ska växa upp där för att visa på vad haren ätit! Vore kul om det fungerade! Jag får återkomma senare om resultatet! 🙂

image

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: