KICKBIKE glädje

Då var vilomånaden april + två veckor… över för detta år. HAHA! Dags att jaga väck latmasken!!

hundspann backa

Sedan MAJ 2012 har en favorit för oss varit den välanvända KICKBIKE:en där en eller oftast flera hundar drar fram.

Det var Agneta Högberg från hembygden Edsbyn som gav mig förslag att köpa en KICKBIKE efter att jag pratat med henne och beklagat mig om…

  • När jag joggar med hundarna = får jag motion men inte hundarna så värst mycket!
  • När jag cyklar med hundarna = får hundarna motion men inte jag så värst mycket!

Någon som känner igen sig? Det här var i alla fall vår situation… man jobbar på dagarna, kommer hem och vill på kvällarna bl a hinna med konditionsträning för både oss och hundarna. Hm, ekvationen är en utmaning för tid är ju återkommande bristvara. Så – jag började fundera mer och mer på hur få ihop så på samma tid få bra konditionsträning för oss och hundarna. Sambon fixade en gammal pensionärs-kickcykel… med punktering som han fick av en skogsgubbe. Jag planerade att lämna in den till lokala cykelmekkaren för att få på terräng däck m m… men ”p-kickcykeln” visade sig vara i sämre skick än väntat och att det skulle va svårt att öka hastigheten med den. Idén grävdes ned;) Nästa idé… om jag joggar så kan hundarna ibland dra däck… ja så gjorde vi ju med travhästarna när jag höll på med det. Finns nog en hel del att lära från där å, men en hund är ju en hund – inte en häst! Finns liksom inga doningar inom travsporten som kan användas direkt till hundar, motionsmässigtutrustning. Inte vad jag hittat. Skicka gärna förslag om ni vet nåt:)

wpid-20130814_211642.jpg

Tillbaka till mitt samtal, eller samtalen med Agneta Högberg. Hon som tävlat och tävlar än idag på internationell elit nivå med draghundar och placerat sig bra… det här är ju vardag för henne. Det här är ju hennes hemmabana, det hon verkligen är uppdaterad i och har provat det mest, har erfarenhet av. Att konditionsträna hundar och sig själv!

Agneta titta finurligt på mig och sa… MEN TINA DU MÅSTE PROVA KICKBIKE. Till svars fick hon en frågande fundersam blick… jag hade aldrig hörts talats om KICKBIKE. Vad var det?? En sån där som kidsen skatea runt på… nä va menar hon?! Agneta kom in i ett engagerande och kunnigt beskrivande av vad KICKBIKE var och numer är…Hon beskrev med entusiasm, hade dessutom själv kört det ett tag. Du måste ha den med full terräng modell, stötdämpare – terräng däck – grej för hundlina och massa mer. Jag rycktes med i entusiasmen, för hon kände ju till mitt behov och livsstil rätt bra. Jag följde hennes rekommendation och beställde således det hon tyckte jag skulle ha. Har än idag inte ångrat en sekund. Det är kul som bare den! Hundarna rusar på, du kan lägga på skivbromsande effekt = styrketräning i intervall (likt travtränarna numer gör med travhästarna för att inte få helt stela muskler… gammalt så drogs ett däck i timmar:/). När det är uppför, hundarna kanske springer lugnare… då kan du smidigt hoppa av och jogga bredvid. När det går undan så kan man ju göra balansövningar och träna muskler på sig själv i knän, ben, armar m m. Ja – det kanske ser galet ut, man står som en kråka på KICKBIKE:en när den susar fram på grusvägen eller stigen. Men va gör väl det. BÅDE HUNDARNA OCH VI FÅR KONDITIONSTRÄNING, PÅ SAMMA TID VI AVSÄTTER FÖR DET.

 

Kickbike bild

Vad har du för motionstips, tillvägagångssätt m m.??? Skriv gärna i kommentarsfältet och tipsa. Dela erfarenheter. Det är så vi blir bättre var och en, tillsammans ;):)!! tummen upp:)

/Tina Englund med sambo & hundar

Publicerad i Tina Jaktgumman Englund Taggar:

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: