Norrländsk Älglasagne

Ja som jag (Mona) har sagt tidigare så gillar jag verkligen att laga mat MEN jag gillar ännu mer att jaga, fiska och vara ute i många olika former! Därför är det ju fantastiskt när man kommer fram till ett recept som både är väldigt gott, enkelt och snabbt! En vårvädrig dag som denna blev det därför en egen variant av lasagne! 🙂

image

Till minst sex portioner behövs:
1 kg älgfärs
2 pkt färska lasagneplattor
1 pkt finkrossade tomater med valfri smak
1-2 hackade lökar
2 pkt pastagrädde
4 dl riven ost (minst)
Köttbuljong
Salt, peppar, timjan och/eller oregano
Soja

Börja helt enkelt med att göra en köttfärssås, utan något krämigt! I min har jag älgfärs, krossade tomater med basilika, lite vatten (cirka 2 dl), soja och en tärning köttbuljong samt salt, svartpeppar och timjan.
Smörj en lite större ugnsfast form och varva sedan köttfärssås, färska lasagneplattor, ett paket pastagrädde och riven ost. Avsluta med lasagneplattor, ett till paket pastagrädde och riven ost. In i ugnen tills den får fin färg, 20-30 minuter! Servera med en god sallad, smaklig spis och glad påsk igen! 🙂

image

Det som är norrländskt med lasagnen är väl mest kocken (jag), älgen och Norrmejeriers pastagrädde som tyvärr inte verkar finnas över hela vårt avlånga land! :-/ Är det så att just DU ”olyckligtvis” inte bor i Norrland så ber du antingen någon snäll norrlänning (ja i princip alla är det) skicka lite pastagrädde till dig eller så blandar du en egen variant! Så här ser ”vår” innehållsförteckning ut (rätt så mild ostsmak)…

image

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: