Spårträning i vardagen

Nu är våren här och spårträningstider

image

Igår körde vi igång, en grupp runt Leksand Rättvik som träffs regelbundet och tränar tillsammans. Kul att få en kick i baken och ta sig iväg och träna… I annat fall kan det ju lätt bli att man ska gö det sen. Jag började vara med förra året. I år går jag med Ludde och Melker, ja ni borde npg känna till dem vid detta tillfället;) 1åriga terriern och så 2 åriga blandrasen.

Gruppen är blandad bland erfarna, oerfarna och jägare och brukshundsfolk. Igår var det första tillfället kompisarna Therese med sin vita älghund och Emelie med sin Beagle var med. Superduperkul att fler hänger på!

image

Är du intresserad att hänga på hund spår träning i Leksand? Kontakta Calle Ekström i Leksand. Sök på Facebook.

Igår hade vi först en enkel teori genomgång med ID spårtränings grunderna med hur man kan prägla en hund på en doft samt träna att vara ointresserad av en doft. Och så vad egentligen ID spårning handlar om och var den används. Läs gärna i boken på bilden här ovan, den ger en god inblick.

Därefter fick vi göra enkel övning att uppmuntra hunden att hitta rätt burk enligt vad vi ville den skulle hitta/markera bland 6 burkar som var exakt likadan och stod på rad. Men en burk hade en liten mugg istappad, som i sin tur hade lite kanel i sig. Hunden såg när vi greja med det här och blev entusiastisk att gå till burkarna… så fick hunden göra det… fick beröm när den kolla av varje burk… och stor beröm när den markerade rätt burk!

Ja det var lite träningstips. Prova, gör en liten bana med 6 lika krukor eller burkar..  välj en doft osv. Gör det enkelt i vardagen. Hellre 15min kort grej i köket eller på gården istället för inget alls.

Lycka till! /TinaE

Publicerad i Tina Jaktgumman Englund Taggar:

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: