Tre nyanser av insjöfisk och så lite tjäderbajs…

Det har varit en fantastisk helg med mycket fint vårvinterväder! Livet är ju som bäst när man får vara utomhus mest hela tiden! 🙂 Vi har ägnat oss en hel del åt fiske och diverse utflykter… 🙂

image

Att få någon fisk, oavsett vad det är, gör susen för de små! Här hemma i insjöarna har vi (i vår familj) dessutom tre nyanser/typer av fisk: agnfisk, matfisk och lekfisk! Vi vuxna försöker att lobba för de två förstnämnda medan barnen helst vill ha lekfiskar. Lekfiskar är just fiskar att leka med…våra barn gillar verkligen fiskar! Självklart dödar vi alla fiskar direkt (utom de som genast släpps tillbaka) och några lekfiskar tycker vi är okej för att hålla maxat fiskeintresse! 🙂

image

Även jag blir såklart väldigt nöjd vid fin fångst! Ja allt man får är såklart kul men extra roligt med en finare bit! 🙂

image

Mitt tålamod vid fiske har blivit större för varje år, det är långt kvar tills jag blir en riktig storfiskare som kan nöta på heldagar men jag kommer nog dit så småningom! 🙂 Pimpling är ju perfekt med barnen också, det finns mycket att roa sig med på isen och man har väldigt bra överblick på allt och alla! Kom ihåg att ta med leksaker, flera par handskar och mycket ätbart! 😉 Se också till att vara på alerten när fiskespön och annat fort kan åka ner i hålen…

image

Diverse utflykter har vi som sagt också hunnit med och det har funnits många glädjande spår och bajsar att undersöka…Här spanar Henry in en tjäderbajs (med en fisk han vägrade släppa på åtminstone en halv dag)… 🙂

image

Det var lite skuggigt men man kan tydligt se var tjädertuppen trampat runt, förmodligen övat på sitt spelande och dragit sina vackra vingar i snön! Hoppas att han lyckas locka många hönor! 😉

image

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: