Småstressad skogspanna på älg!

Det är ju inte så sällan ”man” både vill äta gott och bra utan att stå timmar vid spisen! Mycket annat ska ju hinnas med…till exempel att jaga fatt på köttet! 😉 Är man sugen på biffar är just det här receptet perfekt, lika gott men går mycket snabbare. Det går dessutom lika bra att göra inne på spisen som ute på Primusköket! 🙂

image

Till fyra (minst) portioner behövs:
3 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
2 tsk viltkrydda
500 g älgfärs
1 ägg
1 tsk salt
4 msk chilisås
1 krm vitpeppar

Blanda 1 dl grädde med ströbrödet och viltkryddan och låt svälla i tio minuter. Tillsätt sedan färsen, ägget, saltet, chilisåsen och vitpepparen. Arbeta ihop färsen till en jämn smet utan att arbeta ihjäl den. Tryck sedan ut den i en stekpanna. När en sida är klar och det är dags att vända på färsen delas den i lagom stora bitar så blir det enkelt att vända på den.
När stektiden på andra sidan börjar bli klar tillsätts resten av grädden. Låt den koka in i färsen och skogspannan är klar! Servera med pasta eller potatis och sallad. Smaklig måltid! 🙂

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: