Rödräv i vinterskrud

image

1 februari söndag var jag ute med min sambo Pelle och kompis Marcus för rävjakt med stövare och terrier. Vår plottstövartik Sally gjorde ett fint drevjobb efter att ha rest en räv i kalla spår. Det hade varit ett rätt så mycket snöväder det senaste två dygnen. Drevet gick i gryt. Där låg uppenbarligen redan en räv som for iväg ur grytet när Sallys stånskällde vid grytet. Sally bytte till den räven och for iväg på nytt kort drev då den räven valde rätt snabbt att gå ner i ett granngryt. Jag gick och hämtade Sally under tiden som vår terrier Sessan började sitt grytjobb i första grytet. Skyttarna Marcus och Pelle tog pass. Rävskytt blev Pelle. Jag och Sally var båda ivrig och inte riktigt ville gå ifrån det andra grytet, men jag gick iväg med henne så det blev lite lugnt vid det andra grytet. Både jag och Sally blev glad att höra rapporten om att vi fick räven i första grytet:);)

Därefter kom Pelle och Marcus över till det andra grytet. De hade nu Marcus terrier med sig. Terriern släpptes och jobbade i ca 20 minuter sen kom räven upp och den här gången blev det min tur som skytt. Trevlig jaktdag, fina hundjobb med goa vänner. Skön söndag!

Därefter åkte jag hem och flådde räven, ska låta det fina röda rävskinnet beredas. Fint att ta till vara på viltet!

Tack för trevlig jaktdag!
/Tina Jaktgumman Englund

Publicerad i Tina Jaktgumman Englund Taggar:

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: