Jakt och Jaktprov…

Jaktsäsongen är ju tyvärr alltid alldeles för kort och jaktprovssäsongen är ännu kortare! Vi hade tänkt hinna med minst ett prov till med vår finnstövare Norma men det gäller ju att det finns någon tillgänglig domare, att det inte är allt för jäkligt väder eller före, inte för mycket snö och inte för kallt…inte helt lätt alltså! På torsdagen fick vi dock en snabb chans. Normas andra jaktprov OCH hennes andra förstapris! Fantastiskt, obeskrivligt roligt! Det var maken som gick provet och jag (som var på jobbet) följde spänt med via ”mobilpejlen”. Kul! Självklart fick hon en guldmedalj då hon kom hem! 😀

image

På fredagen fick Norma en vilodag och jag drog med Wilda på en inte helt lättsam skidtur…mycket nysnö och nästan plusgrader…pust…bra träning! Och det är så vackert i skogen, så lugnt och tyst med alla upplegor… 🙂

image

Det är inte helt lätt för Wilda att ta sig fram heller och fåglarna sitter ju oftast uppe men hon hittade några spännande ställen där de hållit till i alla fall… 🙂

image

Jag hade ett roligt men illaluktande paket i brevlådan en dag; doftmedel från Trappern! Så nu har mårdfällorna fått sig lite ny ”golukt”! Ett mårdspår har vi också sett i helgen så en finns då här i krokarna… 🙂

image

Igår var det lite diverse projekt på agendan och så blev det ett litet sent släpp av Norma. Hon fick upp en hare och drev riktigt bra. En hare som inte gärna for ut på någon väg och det är ju jättebra MEN denna kväll var vi också bortbjudna på middag (jättegod viltmiddag) hos några vänner…Nåväl, vi kom inte alltför sent… 😉

image

Publicerad i Mona Eriksson

Kommentera

Inlägg per författare

Alla våra inlägg

Bevaka blogginlägg

Ange din mailadress och skicka:

Vi som bloggar

Vi är jägare i olika åldrar med olika bakgrund, erfarenhet och drivkraft. Vi är olika som person och har olika yrkes bakgrund samt andra intressen. Gemensamt har vi jakt och jakthundar som livsstil. Läs mer om oss under meny "BLOGGARE". Vi delar med oss om vår vardag och livsstil Våga ni också!

Vill du blogga?

Är du jägare och tjej med erfarenhet av jakt sedan barnsben och vill dela med dig av din livsstil och intresse till andra. Välkommen att kontakta oss för möjligheten att bli en bloggare teamet Nordic Women Hunting. Kontakta Mona Eriksson på mona@nordicwhunting.com

Livsstil som jägare

Gilla vår Facebook

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: